22 – 28/10/2019       7 ημέρες / 6 νύχτες

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο

(Αμβέρσα, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Γάνδη, Μπρυζ, Χάγη, Ντελφτ, Άμστερνταμ, Zaanse Schans, Βολενταμ, Μαρκεν)

1η μέρα, Τρίτη 22 Oκτ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 10 πμ (μην ξεχάσετε τις ταυτότητες ή τα διαβατήρια σας) και με πτήση της Aegean αναχώρηση για το Λουξεμβούργο.  Άφιξη στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου, που είναι το μικρότερο κρατίδιο  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης,  μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την πόλη παρέα με τον ξεναγό/συνοδό μας Γιώργο. Στη περιήγηση μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Ελεύθερος χρόνος στους  κοσμοπολίτικους δρόμους. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα, Τετάρτη 23 Οκτ:  ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Συνεχίζουμε για το Μάαστριχτ, μια πόλη πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό. Η κάποτε πόλη – φρούριο, είναι γνωστή για το πανεπιστήμιο της και τα φεστιβάλ που διοργανώνει ενώ είναι η πόλη που υπογράφηκε το γνωστό σύμφωνο της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 7/2/1992, αλλά και του ευρώ! Είναι μια πόλη με λίγους μόνιμους φιλόξενους κατοίκους ( μόλις που φτάνει τις 100.000 χιλιάδες) αναλογικά με τον μεγάλο όγκο τουριστών που την επισκέπτονται ετησίως, οι οποίοι ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Άφιξη και περίπατος στο ιστορικό της κέντρο για να δούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Σερβατίου, τον αρχαιότερο της Ολλανδίας (6ου αιώνα), το Δημαρχείο στην πλατεία Markt, τον Καθεδρικό της Παναγίας, τη ρωμαϊκής εποχής γέφυρα

Θα περιπλανηθούμε και θα εξερευνήσουμε τα κανάλια της πόλης, τα πλακόστρωτα καλντερίμια της παλιάς πόλης και ίσως γευτούμε τις φημισμένες πίτες της πόλης. Τα άλλα  αξιοθέατα πολλά και όλα μοναδικά στο Maastricht: το μουσείο Derlon Cellar, το μουσείο Natuurhistorisch, τα σπήλαια του Saint Pietersberg με τους σταλακτίτες στα νότια της πόλης, αλλά και το μουσείο Καλών Τεχνών Bonnefanten.

Συνεχίζουμε για την Ουτρέχτη. Στην καρδιά της Ολλανδίας, η Ουτρέχτη έχει πάρει όλα τα θετικά από το γειτονικό Άμστερνταμ. Ομοιόμορφα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής φθάνουν μέχρι τις όχθες του καναλιού, συναντώντας κελάρια με εστιατόρια. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος ή βραδινή περιπατητική  βόλτα με τον συνοδό μας.

 

3η μέρα, Πέμπτη 24 Οκτ :  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης που «επιπλέει». Θα δούμε τον παραδοσιακό “Μύλος του Rembrandt” στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το επιβλητικό “Rijksmuseum”, την πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά» και τον Κεντρικό Σταθμό. Θα δούμε επίσης την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, το γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. . Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό περίπατο στην περίφημη συνοικία «Τα Κόκκινα Φανάρια» – Red Light District. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα, Παρασκευή 25 Οκτ: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ZAANSE SCHANS – ΒΟΛΕΝΤΑΜ – ΜΑΡΚΕΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε και διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια θα φθάσουμε στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Βόλενταμ και Μάρκεν. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, θα επισκεφτούμε κι ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «Η Μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν τα περίφημα ολλανδικά τυριά και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

5η μέρα, Σάββατο 26 Οκτ :  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΝΤΕΛΦ – ΑΜΒΕΡΣΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Ρότερνταμ , στις εκβολές του ποταμού Ρήνου,  το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem & Erasmus. Συνεχίζουμε για την πόλη της «Ειρήνης», την Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης», τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή , καθώς και τη μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας, Scheveningen. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την μεσαιωνική πόλη Ντελφτ, που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Το απόγευμα άφιξη στις Βρυξέλλες. Λίγο πριν της Βρυξέλλες θα σταματήσουμε την Αμβέρσα, σ΄ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Η πόλη έχει ένα όμορφο ιστορικό κέντρο το οποίο και θα περπατήσουμε. Συνέχεια για την πρωτεύουσα της Ευρώπης.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, κυρίως στην γραφική και μοναδική GRANDE PLACE.  Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα, Κυριακή 27 Οκτ:  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ

Αναχώρηση για την γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, η πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρυζ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη πολύ φωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends και τέλος το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο, μοναδικό στολίδι της πόλης Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στα σοκάκια και θα δούμε τα κανάλια της.  Επιστροφή στις Βρυξέλλες.

 

7η μέρα, Δευτέρα 28 Οκτ:  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  –  Αεροδρόμιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ για την πτήση της επιστροφής μας.

ΠΤΗΣΕΙΣ

22/10    ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ                11.20 – 12.10  ΟΑ 307 – Ολυμπιακή

22/10   ΑΘΗΝΑ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ          13.15 – 15.45   A3 626 – Aegean

28/10   ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ   15.30 – 20.00 HV6873 – Transavia

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 890€ με φόρους αεροδρομίου για κρατήσεις έως 30/9
Διαφορά σε μονόκλινο 250€  —–
Για κρατήσεις μετά της 30/9 επιβάρυνση 50€ κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean και Transavia
 • Φόροι αεροδρομίου
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο σε Αμβέρσα, Μπρυζ και Άμστερνταμ 3 & 4* με πρωινό καθημερινά
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με κλιματιζόμενα λεωφορεία σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Οι είσοδοι όπου απαιτούνται
 • Βαλίτσα μέχρι 20 κιλά 25€
 • Φιλοδωρήματα
 • Ότι αναφέρεται προτεινόμενο ή προαιρετικό