Ξεκινώντας από το όμορφο λιμάνι της Ιεράπετρας με το σκάφος μας, και έχοντας συχνά για συντροφιά στην διαδρομή δελφίνια που απολαμβάνουν τα μαγικά νερά του Λιβυκού πελάγους, κατευθυνόμαστε νότια όπου μετά από 9 μίλια  και περίπου 1 ώρα φτάνουμε στο Γαϊδουρονήσι (donkey island) ή Χρυσή. Το γραφικότερο ίσως της Μεσογείου  χωρίς ανθρώπινη πινελιά πάνω του. Η χρυσή άμμος, τα πεντακάθαρα νερά που μπορούν να απολαύσουν οι πελάτες κάνοντας το μπάνιο τους, οι ρίζες των κέδρων, τα άφθονα κοχύλια και το όμορφο δάσος το κάνουν να μοιάζει με τον τελευταίο παράδεισο της Ευρώπης. Είναι ήδη προστατευόμενο ως Εθνικό πάρκο γνωστό στην αρχαιότητα για την εξαγωγή πορφύρας που κατασκευάζονταν από τα κοχύλια και  προοριζόταν για τα βασιλικά ενδύματα.

Μετά από 4 ώρες περίπου μοναδικής ξεγνοιασιάς σ΄αυτο το υπέροχο καταφύγιο επιβιβαζόμαστε ξανά στο σκάφος μας για να επιστρέψουμε στην Ιεράπετρα και από εκεί γεμάτοι εντυπώσεις στα ξενοδοχεία μας.

ΩΡΑΡΙΟ:

 

10.45  Άφιξη στην Ιεράπετρα

11.00  Aναχώρηση για χρυσή

12.00  Άφιξη Χρυσή και ελεύθερος χρόνος

16.30  Aναχώρηση από  Χρυσή για Ιεράπετρα

17.30  Άφιξη στην Ιεράπετρα και αναχώρηση για επιστροφή

20.00  Άφιξη  Ηράκλειο

Διαδρομή:                     166 χλμ

Διάρκεια:                        6 ½  ώρες περίπου

Διάρκεια πλοίου:         50 λεπτά περίπου

Παραμονή στο νησί:   4 ½ ώρες περίπου

Εξτρα :

  • Είσοδος 1,00 € φαγητό (προαιρετικό)  6,00 €

 

  1. Για τυχόν αλλαγές μέσα στη καλοκαιρινή σαιζόν θα σας ειδοποιήσουμε εγκαίρως
  2. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα της εκδρομής εφόσον εκείνη το κρίνει απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή αυτής.