Αναχώρηση 25.03.2020

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

Highlights

  • Διαμονή στην Αλμπα και στο Τορίνο σε ξενοδοχεία 4*.
  • Οινογνωσία και δείπνα σε βραβευμένα εστιατόρια (αξίας από 90 έως 140€ το άτομο στο καθένα)
  • Δείπνο σε ένα από τα παλαιότερα και πιο φινετσάτα εστιατόρια της Ευρώπης, το «Del Cambio», στο Τορίνο.
  • Ξενάγηση στην ‘Αλμπα, την «πρωτεύουσα της τρούφας».
  • Επισκέψεις σε οινοποιεία και οινογνωσία μοναδικών κρασιών.
  • Βόλτα στο θεματικό κάστρο Grinzane Cavour.
  • Επίσκεψη στον εμβληματικό πολυχώρο ιταλικής γαστρονομίας Eataly.
  • Απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Μιλάνο.
  • Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη συνοδεία και την πολύτιμη βοήθεια του πεπειραμένου γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλου.
  • Οι κρατήσεις στα εστιατόρια που αναφέρουμε έχουν γίνει για την ομάδα των ταξιδιωτών και ισχύουν για κρατήσεις έναν μήνα πριν από την αναχώρηση. Για τους ταξιδιώτες που θα πραγματοποιήσουν κράτηση σε λιγότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης ενδέχεται να έχουμε αλλαγές στις αναφερόμενες υπηρεσίες, οπότε θα ενημερωθούν ανάλογα και θα αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν.

1η ημέρα: Μιλάνο – Άλμπα – Λα Μόρρα – Άλμπα (δείπνο σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής)

Άφιξη το πρωί στο Μιλάνο και μετάβαση στην πρωτεύουσα της τρούφας, τη γραφική Άλμπα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ελεύθερη βόλτα σε μια πόλη γεμάτη πανέμορφες εκκλησίες που χτυπά στους ρυθμούς της περίφημης τρούφας, γαστρονομικού φετίχ σε όλο τον πλανήτη (στους συμμετέχοντες θα δοθεί λίστα με τις καλύτερες γαστρονομικές διευθύνσεις για τα γκουρμέ ψώνια σας). Το  απόγευμα θα επισκεφθούμε το οινοποιείο του κορυφαίου φιλέλληνα οινοποιού Elio Altare, έναν από τους μεγάλους καινοτόμους του Μπαρόλο, που δημιουργεί κρασιά με τρομερή προσωπικότητα. Θα περιηγηθούμε την κάβα και τους αμπελώνες και θα κάνουμε γευσιγνωσία των μοναδικών του κρασιών. Βόλτα στο πανέμορφο χωριό του Μπαρόλο, το Λα Μόρρα την καταπληκτική θέα.

Δείπνο σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής με παραδοσιακή κουζίνα υψηλού επιπέδου και καταπληκτική κάβα, απολαμβάνοντας το δραματικό τοπίο των λόφων με τα αμπέλια (μενού 6 γεύσεων με κρασί).

2η ημέρα: Άλμπα – Μπαρόλο – κάστρο Grinzane Cavour – Σερραλούνγκα ντ? Άλμπα – Άλμπα (δείπνο σε εξαιρετική τρατορία)

Πρωινή επίσκεψη στον διάσημο οινοποιό του Barbaresco, τον Bruno Rocca που έχει σαν έδρα του το περίφημο cru Rabajà∙ θα περιηγηθούμε τους αμπελώνες και θα δοκιμάσουμε οίνους του ευγενούς ξάδελφου των Barolo. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την κωμόπολη του Μπαρόλο, την περίφημη wine city αφού προηγουμένως κάνουμε μια στάση στην εντυπωσιακή Cappella del Barolo, μια μικρή εκκλησία που έχει μεταμορφωθεί σε έργο μοντέρνας τέχνης. Το Μπαρόλο είναι μια μικρή γραφική πόλη που την περιβάλει το δραματικό τοπίο των πανέμορφων λόφων με τα αμπέλια. Ελεύθερη βόλτα στην πόλη και για όσους θέλουν επίσκεψη στο όμορφο Castello Falletti (10ος αιώνας) όπου βρίσκεται το μουσείο των κρασιών του  Barolo (όποιος θέλει μπορεί εκεί να συνεχίσει γευσιγνωσία κρασιών). Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στο θεαματικό κάστρο Grinzane Cavour και το γραφικό χωριό Serralunga d’Alba για να ευχαριστηθούμε καρτποσταλικές εικόνες της περιοχής. Επιστροφή στην Άλμπα.

Δείπνο σε εξαιρετική τρατορία όπου θα γευτούμε πεντανόστιμες σπεσιαλιτέ του Piemonte και ανάμεσά τους τα περίφημα tajarin με 40 αυγά ένα από τα καλύτερα ζυμαρικά στον κόσμο.

3η ημέρα: Άλμπα – Τορίνο (δείπνο στο βραβευμένο με αστέρι Michelin «Del Cambio»)

Αναχώρηση για το Τορίνο, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και κατόπιν επίσκεψη στο διαδραστικό Μουσείο καφέ της Lavazza στο εντυπωσιακό νεωτεριστικό κτίριο Nuvola (€8/ατ.). Στη συνέχεια ελεύθερο απόγευμα για την ανακάλυψη του πανέμορφου ιστορικού κέντρου  της πόλης, με τα baroque κτίρια, τα πανέμορφα ιστορικά café, τους πάμπολλους πειρασμούς για shopping, τα  εξαιρετικά μουσεία (το Αιγυπτιακό Μουσείο θεωρείται από τα καλύτερα της Ευρώπης, το Μουσείο Κινηματογράφου μοναδικό στο ψηλότερο – χωρίς μπετόν- κτίριο της Ευρώπης 160μ. απ’ όπου η θέα είναι μοναδική, το εντυπωσιακό Μουσείο  Αυτοκινήτου).

Δείπνο σ’ ένα από τα παλιότερα και πιο φινετσάτα εστιατόρια της Ευρώπης, το «Del Cambio» από το 1757,  όπου θα ταξιδέψουμε στην ιστορία με κόκκινα βελούδα, σερβιτόρους με φράκο, κρυστάλλινους πολυελαίους και κουζίνα με αστέρι Michelin από τον σεφ Matteo Baronetto.

4η ημέρα: Τορίνο (δείπνο σε εξαιρετική τρατορία)

Πρωινή επίσκεψη στον εμβληματικό πολυχώρο ιταλικής γαστρονομίας EATALY δίπλα στο παλιό εργοστάσιο της FIAT, όπου θα περιηγηθούμε τις θεματικές του αίθουσες που θεωρούνται ο παράδεισος της ιταλικής γαστρονομίας. Όποιος θέλει μπορεί να γευματίσει σ ένα από τα ωραία θεματικά εστιατόρια που στεγάζει. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην πόλη.

Δείπνο σε μία από τις καλύτερες τρατορίες της πόλης σε όμορφο μπιστρό περιβάλλον.

5η ημέρα: Τορίνο – Μιλάνο – πτήση επιστροφής

Χαλαρό ξύπνημα και τελευταία βόλτα και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την απογευματινή πτήση επιστροφής.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 660

25.03.2020

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

08:35

10:10

A3 665

29.03.2020

ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:10

 

 

 

 

 

 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
Double Room 1390 € 280 €
Twin Room 1390 € 280 €
Triple Room 1390 € 280 €
Single Room 1670 € 280 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις συνολικά, δύο στην ‘Aλμπα και δύο στο Τορίνο.
  • Περιλαμβάνονται 4 δείπνα σε επιλεγμένα, διάσημα εστιατόρια.
  • Έμπειρος Έλληνας ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων,  φιλοδωρήματα, αχθοφορικά :  € 280