Το ταξίδι μας ξεκινάει αρκετά νωρίς με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Μετά από ένα σύντομο πρωινό και μια διαδρομή μέσα από την πόλη του Ρεθύμνου, φτάνουμε στο λιμάνι του Κίσσαμου ( Καβονήσι ). Εδώ επιβιβαζόμαστε στο σκάφος για μια ευχάριστη διαδρομή κατά μήκος της ακτής, όπου μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο της ανύψωσης της ακτής κατά 6-9 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ( Η Κρήτη ανυψώνεται από τη δυτική και βουλιάζει από την ανατολική πλευρά της εδώ και περισσότερα από 2000 χρόνια).

Μετά από περίπου 1 ώρα, το σκάφος μας φτάνει στο λιμανάκι της Γραμβούσας, στο νησί των πειρατών. Κατά τη διάρκεια της τουρκικής κατοχής οι κάτοικοι του νησιού άρχισαν να λεηλατούν τα καράβια που περνούσαν από εκεί, κι έτσι το νησί απέκτησε το όνομα νησί των πειρατών. Σύμφωνα με τον Όμηρο, η Γραμβούσα είναι το νησί του Αιόλου στην Οδύσσεια. Είναι ένας προστατευόμενος βιότοπος, που αποτελεί το φυσικό περιβάλλον για πάνω από 400 είδη φυτών και 100 είδη πουλιών, για τη μεσογειακή φώκια Μονάχους-Μονάχους και τη θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα. Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε το 1579 στη κορυφή ενός απόκρημνου βράχου, στο ψηλότερο σημείο του νησιού και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ελλάδας. Η εξαιρετική θέα, το πανέμορφο τοπίο και ο <<θρύλος του κρυμμένου θησαυρού του πειρατή>> είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε! Μετά την επίσκεψη σας στο κάστρο, έχετε χρόνο για κολύμπι η φαγητό στο σκάφος ( προαιρετικά) .

Το σκάφος μας θα αναχωρήσει για τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, με τα ρηχά και θερμά νερά, που θα σας θυμίσει παρόμοιες λιμνοθάλασσες της Καραϊβικής. Εδώ τα πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά της θάλασσας, σε συνδυασμό με τη λευκή άμμο της παραλίας κάνουν αυτό το μέρος μοναδικό και μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Η παραμονή σας στη λιμνοθάλασσα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα φανταστικό μπάνιο, θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες, πριν αναχωρήσουμε ξανά για την επιστροφή.

ΩΡΑΡΙΟ :

 

10.00          Άφιξη  λιμάνι  Κισσάμου           

10,30          Αναχώρηση για Γραμβούσα

12.00          Άφιξη στην Γραμβούσα

13.30          Αναχώρηση για Μπάλο

14.00          Άφιξη στο Μπάλο

16.30          Αναχώρηση

17.45          Άφιξη στο λιμάνι

 

Διαδρομή :                         410  χλμ.

Διάρκεια:                           9 ώρες

Παραμονή Γραμβούσα:  1½ ΩΡΑ

Παραμονή Μπάλο:          2½ ΩΡΕΣ

 

Έξτρα:

  • Είσοδος 1,00 €
  • Φαγητό (προαιρετικό) 7,00 €
  1. Για τυχόν αλλαγές μέσα στη καλοκαιρινή σαιζόν θα σας ειδοποιήσουμε εγκαίρως
  2. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα της εκδρομής εφόσον εκείνη το κρίνει απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή αυτής