Αναχώρηση 09/11

με Aegean – Απευθείας πτήσεις

Αθήνα-Γενεύη, Μασσαλία-Αθήνα

6 ΗΜΕΡΕΣ

**    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ME THN AEGEAN, ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.  ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΓΕΝΕΥΗ – ΠΕΡΟΥΖ – ΛΥΩΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας για Γενεύη της Ελβετίας. Άφιξη, και αναχώρηση οδικώς για τη Γαλλία. Βγαίνοντας από τη Γενεύη, θα δούμε τη συμβολή των ποταμών Ροδανού και Αρβ, στο σημείο όπου ενώνονται τα γαλάζια νερά του Ροδανού με τα λασπώδη νερά του Αρβ, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο όσο και εντυπωσιακό φαινόμενο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με πρώτο σταθμό μας το μεσαιωνικό χωριό του Περούζ (Perouges), ένα γοητευτικό μεσαιωνικό χωριό, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από όπου εποπτεύει ολόκληρη την κοιλάδα του ποταμού Ροδανού. Η ιστορία του χωριού ξεκινά στα τέλη του 14ου αι. ως μέρος του βασιλείου της Σαβοΐας. Για περίπου τρεις αιώνες, το Περούζ γνώρισε μέρες ακμής, κυρίως χάρη στο γεγονός πως βρισκόταν πάνω στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Λυών και Γενεύης. Ο 19ος αι. έφερε δύσκολες μέρες για το χωριό, στις αρχές μάλιστα του 1900 δεν είχε απομείνει παρά μία μόνο οικογένεια στο Περούζ! Η συνέχεια πάντως ήταν καλύτερη, το Περούζ ανακαινίστηκε, πολλές φορές αποτέλεσε σκηνικό κινηματογραφικών παραγωγών που αναζητούσαν το ιδανικό μεσαιωνικό φόντο, χάρη στα προστατευόμενα μνημεία του και τη… μεσαιωνική μαγεία που πλανάται στην ατμόσφαιρά του, σαγηνεύοντας τους πάντες. Θα περιηγηθούμε στο χωριό και κατόπιν θα συνεχίσουμε για τη Λυών. Με την άφιξή μας στην πόλη θα κάνουμε μια πρώτη πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΛΥΩΝ – ΒΙΕΝ (γραφική διαδρομή με το τρένο Train de l?Ardeche) – ΝΙΜ

Μια πόλη γεμάτη ζωή, όπως είναι η Λυών, έχει πολλά να μας αποκαλύψει, από τα μουσεία και τις γραφικές της πλατείες, μέχρι τα λιθόστρωτα καλντερίμια της και τα εξαιρετικά εστιατόρια και wine bars. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της Λυών, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την πανοραμική θέα της πόλης, θα επισκεφθούμε τη συνοικία St. Jean Quartier, θα δούμε τη βασιλική της Notre Dame de la Fourviere και θα κάνουμε βόλτα στα περίφημα traboules της Λυών (τα μυστικά περάσματα με τις στοές και τις αλλεπάλληλες σκάλες). Στη συνέχεια, αναχωρούμε από την πόλη, με πρώτο μας σταθμό τη Βιέν (Vienne), όπου θα δούμε τον ναό του Αυγούστου και το αρχαίο θέατρο, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο στο Saint-Romain en Gal. Περιλαμβάνεται βόλτα με το γραφικό τρενάκι «Train de l’Ardeche», σε μια γραμμή που εγκαινιάστηκε το 1891 και σήμερα αποτελεί ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. (Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας του τρένου, αντικαθίσταται από άλλη εκδρομή.) Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό σήμερα, την πόλη της Νιμ (Nimes). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΙΜ – ΑΪΓΟΥΕΣ ΜΟΡΤΕΣ ΣΑΛΙΝΕΣ (διαδρομή με το μικρό τρένο) – ΑΡΛ – ΝΙΜ

Αναχωρούμε το πρωί από τη Νιμ και μεταβαίνουμε οδικώς στο Aigues-Mortes Salines, όπου με το «μικρό τρένο» (Petit train) θα δούμε τις πασίγνωστες αλυκές της Καμάργκ (Camargues) και κατόπιν τη λίμνη Vaccares. Η διαδρομή μας συνεχίζεται προς την Αρλ (Arles), πόλη περίφημη για τα μνημεία και την πολιτιστική της κληρονομιά. Στην Αρλ θα δούμε το Αμφιθέατρο και το αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας, επιστρέφουμε στη Νιμ εγκαίρως για να επισκεφθούμε τα διάσημα ρωμαϊκά ερείπια της πόλης, όπως την Αρένα, το Αμφιθέατρο, το Maison Carree και άλλα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΙΜ – OYZE – ΓΕΦΥΡΑ PONT DU GARD – ΑΒΙΝΙΟΝ

Πρωινή αναχώρηση από τη Νιμ χαράσσοντας πορεία προς τον βορρά. Ερχόμαστε στην Ουζέ (Uzes), μια γοητευτική μεσαιωνική πόλη στην ύπαιθρο της επαρχίας Γκαρντ. Η περιήγησή μας στην πανέμορφη κοιλάδα του Ροδανού ποταμού συνεχίζεται με την εμβληματική γέφυρα Pont du Gard (η είσοδος περιλαμβάνεται), ένα εκπληκτικό ρωμαϊκό υδραγωγείο που κάποτε χρησίμευε για την υδροδότηση της Νιμ (η είσοδος περιλαμβάνεται). Συνεχίζουμε για την πόλη της Αβινιόν (Avignon), την «πόλη των Παπών». Θα επισκεφθούμε, φυσικά, το Παλάτι των Παπών και την περίφημη γέφυρα της Αβινιόν, όπου θα πραγματοποιήσουμε αναλυτική ξενάγηση με τοπικό ξεναγό (περιλαμβάνεται). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΟΡΑΓΓΗ – ΧΩΡΙΑ ΛΙΜΠΕΡΟΝ – LES BAUX DE PROVENCE – ΑΒΙΝΙΟΝ

Πρωινή αναχώρηση για τη γειτονική πόλη της Οράγγης (Orange), πόλη που έχει συνδέσει το όνομά της με… τέσσερις χώρες και δύο ηπείρους! Στην ξενάγησή μας στην Οράγγη θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αψίδα του Θριάμβου και το αρχαίο θέατρο, σύμβολα της ρωμαϊκής κληρονομιάς της πόλης. Αναχωρούμε από την Οράγγη, περνάμε ανάμεσα από εκτεταμένες εκτάσεις με αμπέλια και φτάνουμε στο κάστρο Chateauneuf-du-Pape, όπου θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε μια θαυμάσια πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα χωριά της Λιμπερόν, το Γκορντ και το Ρουσεγιόν, καθώς και το Les Baux-de-Provence, ένα εντυπωσιακό πετρόκτιστο φρούριο, με φανταστική θέα στην πεδιάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για τη Μασσαλία, όπου θα κάνουμε μια περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης Διαδρομή
(Από Þ Προς)
Ώρα
Αναχώρησης
Ώρα Άφιξης
A3 854 09/11/2019 ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ 08:15 10:05
A3 695 14/11/2019 ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΘΗΝΑ 16:35 20:15

**    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ME THN AEGEAN, ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.  ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός με εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι 250€
  • Είσοδοι εκτός από αυτές που αναφέρονται.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Διαμονή :

Τύπος Δωματίου Κόστος
Double Room 899 €
Twin Room 899 €
Triple Room 899 €
Single Room 1249 €