ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΩΤΙΣΑ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΔΕΛΦΟΥΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  08/11

 

1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τo Καρπενήσι, άφιξη και Θα επισκεφτούμε τα παραδοσιακά χωριά. ΚΟΡΙΣΚΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού. Επιστροφή νωρίς το μεσημέρι, γεύμα και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας με την πόλη , διανυκτέρευση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας..

3η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Για να επισκευθουμε το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Το μεσημέρι προαιρετικά παραδοσιακό φαγητό (σουβλιστό αρνί ,κοκορέτσι , πίτες , σαλάτες κ.λ.π. ). Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Επιστρέφοντας προαιρετικά φαγητό το μεσημέρι στο χωριό Γαύρος δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τη βόλτα σας στην πόλη του Καρπενησίου , ψώνια παραδοσιακών –ντόπιων προϊόντων όπως χυλοπίτες –τραχανάς –γλυκά του κουταλιού( καρυδάκι-βύσσινο –μέλι-σταφύλιι κ.α ) Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ–ΔΕΛΦΟΙ–ΑΡΑΧΟΒΑ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχοβα. Στάση για καφέ και για αγορές των παραδοσιακών προϊόντων. Αναχωρούμε στην συνέχεια για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η μέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 230€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ + 45€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.

Περιλαμβάνονται:
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές ΑΒ4 καμπίνες με Μινωικές Γραμμές.
• 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο παραδοσιακό με πρωινό , μέσα στο Καρπενήσι.
• Εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Συνοδός του γραφείου μας
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής τον πληρώνετε στο ξενοδοχείο σας.
• Ότι είναι προτεινόμενο ή προαιρετικό.