8 ημέρες – με την Aegean Airlines

**    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ME THN AEGEAN, ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.  ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ.

 

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια πτήσεων με την Aegean Airlines
  Αθήνα – Σμύρνη – Αθήνα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* & 4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια
  Kaya Prestige Izmir / Richmond Pamukale / Perissia Cappadocia
  Sandikli Thermal Afyon / Marina Kusadasi
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο)
 • Επίσκεψη στην Αφροδισιάδα με το φημισμένο Τετράπυλο
 • Επίσκεψη στο Παμούκαλε και στην Ιεράπολη
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία για να γνωρίσουμε το Ουτσχισάρ, το γεωλογικό συγκρότημα στο Ζέλβε, την Αβανο την Σινασό, το υπαίθριο Μουσείο της κοιλάδας Γκορέμ (Κόραμα) με τις περίφημες Νεραϊδοκαμινάδες, το Προκόπι (Ουργκιουπ), την κλειστή κοιλάδα Ιχλάρα με τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες, την Καρβάλη
 • Επίσκεψη στη διάσημη υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλί. λαξευμένη σε tufa
 • Διανυκτέρευση στο Αφυόν Καραχισάρ με το επιβλητικό κάστρο
 • Στάση σε τυπικό Καραβάν Σαράι της Σελτζουκικής εποχής,
 • Περιήγηση στο Ικόνιο με το Μουσείο Μεβλάνα και το μαυσωλείο του Σούφι Ρούμι
 • Ξενάγηση στην Έφεσο, την πιο μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη του Αιγαίου
 • Περιήγηση στην πολύπαθη Σμύρνη και στο τουριστικό θέρετρο Κουσάντασι
 • Εμπειρότατος αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού

Ημέρα 1η: Αθήνα – Σμύρνη

Απευθείας πτήση για τη Σμύρνη, πρώτο σταθμό του οδοιπορικού μας στις ομορφιές της Μικράς Ασίας. Το απόγευμά μας είναι αφιερωμένο στη γνωριμία μας με την πολύπαθη πόλη που φυσικά πλέον είναι αγνώριστη μετά την καταστροφή του 1922 αλλά που διατηρεί ψήγματα από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του παρελθόντος της. Η περιοχή του πρώην Διοικητηρίου (Κονάκι) ακριβώς στην παραλία, που τόσες μνήμες ξυπνά, η θεαματική παραλιακή λεωφόρος και η ιστορική παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια, την αγορά και τους πάλαι ποτέ πολυπολιτισμικούς μαχαλάδες, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας.

Ημέρα 2η: Σμύρνη (Αφροδισιάς, Ιεράπολη) Παμούκαλε

Σήμερα εγκαταλείπουμε τα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας και αναχωρούμε οδικώς για το εσωτερικό και το φημισμένο Παμούκαλε. Στη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε την περίφημη Αφροδισιάδα, μία αρχαία πόλη, πραγματικό κόσμημα της Ρωμαϊκής εποχής με το πιο καλοδιατηρημένο Στάδιο της Μικρής Ασίας, τον επιβλητικό Ναό της Αφροδίτης, το θέατρο και το φημισμένο Τετράπυλο, που σηματοδοτούσε το κεντρικότερο σημείο της πόλης. Στη συνέχεια, λίγο πριν φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, μας περιμένει η αρχαία λουτρόπολη της Ιεράπολης με τους εντυπωσιακούς καλοδιατηρημένους τάφους, τα επιβλητικά Ρωμαϊκά Λουτρά, το εξαιρετικό Αρχαίο Θέατρο και φυσικά τον σπουδαίο Ναό του Απόλλωνος. Τέλος φθάνουμε στο Παμούκαλε, το Φρούριο του βαμβακιού όπως μεταφράζεται το όνομά του στα ελληνικά και που δικαιολογείται απόλυτα από το κατάλευκο σαν βαμβάκι χρώμα των εναποθέσεων από τραβερτίνη του μοναδικού αυτού γεωθερμικού φαινομένου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το απίστευτου κάλλους φυσικό του τοπίο θα μας χαρίσει στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη μέρα μας.

Ημέρα 3η: Παμούκαλε – Καππαδοκία (620 χλμ)

Αναχώρηση οδικώς για τα «βάθη» της Ανατολίας και τη μυθική περιοχή της Καππαδοκίας. Θα διασχίσουμε τα άνυδρα οροπέδια της Κεντρικής Ανατολίας που διανθίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τα περίφημα Σελτζούκικα Καραβάν Σεράι, τους σταθμούς των εμπόρων και των καραβανιών μιας άλλης εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί, που όμως αρκετά από τα οποία διατηρούνται σε αρκετά καλή κατάσταση παρά το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Η άφιξή μας το απόγευμα στην ίδια την Καππαδοκία συνδυάζεται με την ξενάγησή μας στην διάσημη υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλί. Λαξευμένη σε tufa (πορώδης πέτρα στερεοποιημένης ηφαιστειακής στάχτης), με βάθος αρκετών ορόφων κάτω από το επίπεδο του εδάφους, αποτελούσε μία ολόκληρη υπόγεια πόλη με όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που μπορούσε να εξασφαλίσει τη διαβίωση εκατοντάδων ανθρώπων για αρκετούς μήνες, όταν η ζωή στην επιφάνεια του εδάφους ήταν πολύ επικίνδυνη λόγω επιδρομών και πολέμων. Το θέαμα είναι μοναδικό και σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Kαππαδοκία

Η σημερινή μέρα είναι σπάνιας ομορφιάς, καθώς θα «αφουγκραστούμε» τον ενδότερο παλμό της Καππαδοκίας, κατευθυνόμενοι στα ορεινά τοπία του Ουργκιούπ, με τις εντυπωσιακές κατοικίες των τρωγλοδυτών και στο παγκοσμίως διάσημο Υπαίθριο Μουσείο της κοιλάδας Γκορέμ (Κόραμα) με τις περίφημες Νεραϊδοκαμινάδες να δεσπόζουν του τοπίου της περιοχής, εξώκοσμοι γεωλογικοί σχηματισμοί που έχει σμιλεύσει για χιλιάδες χρόνια η δύναμη της φύσης. Η περιοχή φημίζεται επίσης για το ιδιαίτερο μοναστικό συγκρότημα, πραγματικό λίκνο της Ορθοδοξίας, που αποτελείται από λαξευμένες στο βράχο κατοικίες μοναχών, εκκλησίες και παρεκκλήσια, εδώ που άνθησε η Χριστιανική Σκέψη για αιώνες. Στη συνέχεια μας περιμένει η Ιχλάρα που φέρνει αβίαστα το στίγμα του «αλλιώτικου» και που δεν είναι τίποτε άλλο από μία απομονωμένη, κλειστή κοιλάδα, που περιβάλλεται από απότομους, πανύψηλους βράχους, κατάσπαρτη από υπέροχα ζωγραφισμένες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες που λαξεύτηκαν με μαεστρία σε αυτούς.

Ημέρα 5η: Kαππαδοκία (Καισάρεια)

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τον μοναδικό τόπο της Καππαδοκίας με ξεκίνημα το πέρασμά μας από την επιβλητική Ακρόπολη του Ουτσχισάρ, μισή λαξευμένη και μισή χτισμένη πάνω σε έναν «θηριώδη» βράχο.

Αμέσως μετά μας περιμένει το εντυπωσιακό γεωλογικό συγκρότημα του Ζέλβε που θυμίζει το Κόραμα, σε μικρογραφία χωρίς να υστερεί σε εντυπωσιακά τοπία όπως τα διαμόρφωσε η ακάματη διαβρωτική ενέργεια των στοιχείων της φύσης για αρκετές χιλιετίες. Στη συνέχεια φτάνουμε στην χαριτωμένη Άβανο, στις όχθες του ιστορικού Άλυ ποταμού της αρχαιότητος, εδώ που τις εντυπώσεις κλέβουν τα εργαστήρια που παρασκευάζουν ιδιόρρυθμα αντικείμενα από πηλό και όνυχα ολοκληρώνοντας κατά το πιο ιδανικό τρόπο την γνωριμία μας μ’ αυτή την τόσο ασυνήθιστη αλλά συνάμα όμορφη περιοχή.

Η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην ιστορική πόλη της Καισαρείας, το όνομα της οποίας παραπέμπει στο ένδοξο ρωμαϊκό παρελθόν της και που σήμερα είναι μία σύγχρονη και ταχύτατα αναπτυσσομένη πόλη ακριβώς στο γεωγραφικό κέντρο του οροπεδίου της Ανατολίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Καππαδοκία (Ικόνιο) Αφιόν Καραχισάρ

Σήμερα εγκαταλείπουμε την Καππαδοκία με πρώτο σταθμό ένα τυπικό Καραβάν Σαράι της Σελτζουκικής εποχής, το οποίο και θα επισκεφθούμε για να μεταφερθούμε νοερά στο ένδοξο παρελθόν της περιοχής. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Ικόνιο, την ένδοξη πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ρουμ, την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα των Σελτζούκων. Φτάνοντας εκεί το ενδιαφέρον μας θα μονοπωλήσει το διάσημο Μουσείο Μεβλάνα που στεγάζει το μαυσωλείο του Σούφι Ρούμι καθώς και το καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα θαυμάσια μνημεία και οικοδομήματα Ισλαμικής Αρχιτεκτονικής. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Αφιόν, τελικό μας σημερινό προορισμό.

Ημέρα 7η: Αφιόν (Έφεσος) Κουσάντασι (390 χλμ)

Ξεκινάμε τη μέρα μας διασχίζοντας τις βαμβακοφυτείες της εύφορης πεδιάδας του ποταμού Μαίανδρου, ώσπου να καταλήξουμε στην ξακουστή Έφεσο, την πιο καλοδιατηρημένη και μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη της λεκάνης του Αιγαίου. Η «μύησή» μας θα ξεκινήσει από το εξαιρετικό Μουσείο με τα μαρμάρινα αγάλματα της Κυβέλης Αρτέμιδος και τις απεικονίσεις του φαλλικού Θεού Πρίαπου. Στη συνέχεια μας περιμένει η ίδια η εντυπωσιακή πόλη για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της. Η Αρκαδική οδός, το Ελληνιστικό Θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδιο, το Γυμναστήριο του Βέδιου, η περίφημη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, η οδός των Κουρητών, το Σιντριβάνι του Τραϊανού και ο Ναός του Αδριανού είναι τα πιο σημαντικά από τα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Ολοκληρώνουμε την επίσκεψή μας με τον Ναό της Εστίας Βουλαίας, όπου φυλασσόταν η αέναη φλόγα και το κομψό μαρμάρινο Ωδείο. Τέλος αφού δούμε και τη μία και μοναδική κολώνα που στέκεται όρθια από τον μεγαλειώδη κάποτε Ναό της Αρτέμιδος, θα πάρουμε τον δρόμο για να καταλήξουμε σε μικρό χρονικό διάστημα στο Κουσάντασι, γνωστό θέρετρο των παραλίων της Μικράς Ασίας, ακριβώς απέναντι από τη Σάμο.

 

Ημέρα 8η: Kουσάντασι (Σμύρνη) Αθήνα

Αναχώρηση οδικώς για το κοντινό αεροδρόμιο της Σμύρνης και επιστροφή αεροπορικώς στην Αθήνα.

**    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ME THN AEGEAN, ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.  ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ.

Πτήσεις: Aegean Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
25/10 Αθήνα – Σμύρνη 18.50 19.45
01/11 Σμύρνη – Αθήνα 18.25 18.35

 Απαραίτητα για το ταξίδι :

— Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.

Περιλαμβάνονται :

Πτήσεις με την Aegean Airlines
Αθήνα – Σμύρνη – Αθήνα

Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* & 4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια
Kaya Prestige Izmir / Richmond Pamukale / Perissia Cappadocia
Sandikli Thermal Afyon / Marina Kusadasi

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο)
 • Επίσκεψη στην Αφροδισιάδαμε το φημισμένο Τετράπυλο
 • Επίσκεψη στο Παμούκαλε και στηνΙεράπολη
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία για να γνωρίσουμε το Ουτσχισάρ, το γεωλογικό συγκρότημα στο Ζέλβε, την Αβανο τηνΣινασό, το υπαίθριο Μουσείο της κοιλάδας Γκορέμ (Κόραμα) με τις περίφημες Νεραϊδοκαμινάδες, το Προκόπι (Ουργκιουπ), την κλειστή κοιλάδα Ιχλάρα με τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες, την Καρβάλη
 • Επίσκεψη στη διάσημη υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλί. λαξευμένη σε tufa
 • Διανυκτέρευση στο Αφυόν Καραχισάρμε το επιβλητικό κάστρο
 • Στάση σε τυπικό Καραβάν Σαράι της Σελτζουκικής εποχής,
 • Περιήγηση στο Ικόνιο με το Μουσείο Μεβλάνακαι το μαυσωλείο του Σούφι Ρούμι
 • Ξενάγηση στην Έφεσο, την πιο μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη του Αιγαίου
 • Περιήγηση στην πολύπαθη Σμύρνηκαι στο τουριστικό θέρετρο Κουσάντασι
 • Εμπειρότατος αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων : 150€
 • Τέλη εισόδων: Σε επισκεπτόμενους χώρους και αξιοθέατα.
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.