ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22/12/19  – 27/12/19

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΩΤΙΣΑ-ΑΡΑΧΩΒΑ- ΒΕΛΟΥΧΙ- ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΣΟ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ-ΔΕΛΦΟΥΣ

 

1η μέρα 22/12/19:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση  στο  πλοίο  και  αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα 23/12/19:ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της Ρούμελης, την Ευρυτανία (πρωτεύουσα το Καρπενήσι). Στάση στα Καμμένα Βούρλα ή στην Λαμία για καφέ.. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Σας προτείνουμε φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια.. Διανυκτέρευση .

 

3η μέρα 24/12/19:  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Για να επισκεφτούμε το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Παραμονή για φαγητό. Επιστρέφοντας περνάμε από το  χωριό Γαύρος . Το βράδυ προαιρετικό δείπνο παραμονής Χριστουγέννων με μουσική σε παραδοσιακή ταβέρνα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

4Η μέρα 25/12/19: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Πρωινό και επίσκεψη στο ΒΕΛΟΥΧΙ με το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο, για να χαρούμε το χειμωνιάτικο τοπίο. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο γραφικό ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΣΟ και τα παραδοσιακά χωριά. ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού. στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χιονοδρομικό κέντρο παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση . το βράδυ των Χριστουγέννων προαιρετικό δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα.  διανυκτέρευση.

 

 

5η μέρα 26/12/19: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ –  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση  για  τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχοβα. Στάση  για  καφέ  και  για αγορές  των  παραδοσιακών  προϊόντων. Αναχωρούμε  στην  συνέχεια  για  το  λιμάνι  του  Πειραιά. Επιβίβαση  στο  πλοίο , τακτοποίηση  στις  καμπίνες  και  αναχώρηση  για  Ηράκλειο. Διανυκτέρευση  εν  πλω.

 

6η μέρα 27/12/19 : ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

350€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + 80€
 • ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 220€ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ

    

                  

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ + 45€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.

  Περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές ΑΒ4 καμπίνες με Μινωικές Γραμμές.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Καρπενήσι.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • 2 φαγητά ( την παραμονή Χριστουγέννων & την ημέρα των Χριστουγέννων).
 • Εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Συνοδός του  γραφείου  μας
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής τον πληρώνετε στο ξενοδοχείο σας.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι είναι  προτεινόμενο  ή  προαιρετικό.