Αναχωρήσεις

4/6, 24/6

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

Highlights

 •  Ο Δρόμος του Ατλαντικού, μία από τις πλέον εντυπωσιακές διαδρομές στον κόσμο!
 •  Απολαύστε την κρουαζιέρα στο Σόγκνεφιορντ, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιορδ της Νορβηγίας.
 •  Επίσκεψη στον παγετώνα Μπρίκσνταλ με troll cars (μικρά ηλεκτροκίνητα αμαξάκια)
 •  Η ανεπανάληπτη κρουαζιέρα στο ομορφότερο φιορδ της χώρας, το Γκέιρανγκερ, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
 •  Επισκεφθείτε την παλιά πόλη του Μπέργκεν.
 •  Ανεβείτε με το «ιπτάμενο τρενάκι» στο Mount Fløyen για μια υπέροχη θέα του Μπέργκεν και των περιχώρων
 •  Διασχίστε με φέρρυ το θεϊκό Σόγκνεφιορντεν, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιόρδ της χώρας
 •  Κάντε την εκπληκτική διαδρομή με τραίνο Φλομ – Μύρνταλ.

1η ημέρα: Αθήνα – Όσλο (ξενάγηση) – Χαμάρ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Όσλο. Με την άφιξή μας στη νορβηγική πρωτεύουσα θα ξεκινήσουμε και τη γνωριμία μας με την πόλη: στην ξενάγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών (όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο), τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουσταύου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς. Κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για το Χαμάρ (Hamar). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Χαμάρ – Όππνταλ – Σούνταλσερα – Κρίστιανσουντ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για την Κρίστιανσουντ, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Η διαδρομή μας μέσω της νορβηγικής υπαίθρου είναι πραγματικά συγκλονιστική. Θα περάσουμε από το Όππνταλ (Oppdal), μια μικρή αλλά ιστορική κωμόπολη, και από το Σούνταλσερα (Sunndalsøra), μια μικρή πόλη χτισμένη ακριβώς στην τοποθεσία όπου ξεκινά (ή τελειώνει) το φιορδ Σούνταλφιορντ. Από εδώ θα συνεχίσουμε μέχρι την Κρίστιανσουντ (Kristiansund). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κρίστιανσουντ – Μόλντε – με φέρρυ στο Βέστνες – Λίνγκε – με φέρρυ στο Έισνταλ – Περιοχή Γκέιρανγκερ – κρουαζιέρα στο φιορδ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό μας το φιορδ του Γκέιρανγκερ. Για να φτάσουμε θα ακολουθήσουμε τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού, μία από τις πλέον εντυπωσιακές και άκρως… φωτογενείς διαδρομές στον κόσμο! Η διαδρομή κινείται κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού ενώνοντας νησάκια, περνώντας από ανισόπεδες γέφυρες και γεμίζοντάς μας με εικόνες που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές να περιγράψουν.Στόχος μας πάντα είναι το πανέμορφο, παγκοσμίου φήμης, φιορδ της Νορβηγίας, το Γκέιρανγκερ, με το χαρακτηριστικό σχήμα S, την παρθένα φύση, τους ψηλούς καταρράκτες και τα βουνά γύρω του. Όχι τυχαία, το φιορδ Γκέιρανγκερ έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO· η παροιμιώδης ομορφιά του τοπίου που θα απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μας αφήσει άφωνους. Ξεκινάμε λοιπόν με κατεύθυνση προς το Μόλντε (Molde), μέσω της Ατλαντικής Οδού. Με το φέρρυ-μποτ θα περάσουμε απέναντι, από το Μόλντε στο Βέστνες (Vestnes), από όπου θα συνεχίσουμε οδικώς για το Λίνγκε (Linge). Για δεύτερη φορά σήμερα παίρνουμε με το φέρρυ, για μια σύντομη διαδρομή μέχρι το Έισνταλ (Eisdal). Βρισκόμαστε πια στην περιοχή του φιορδ Γκέιρανγκερ (Geirangenfjord), όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας στο φιορδ, με το πέρας της οποίας αποβιβαζόμαστε στο Χέλλεσυλτ (Hellesylt). Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Περιοχή Γκέιρανγκερ – Παγετώνας Μπρίκσνταλ (μεταφορά με troll cars/μικρά ηλεκτροκίνητα αμαξάκια) – Σόγκνεφιορντ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για να ανακαλύψουμε τον λόγο για τον οποίο λένε ότι η φύση της Νορβηγίας είναι «εξωπραγματική»: τα νορβηγικά φιόρδ, τα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, οι αμέτρητοι καταρράκτες – πόση ομορφιά αντέχετε; Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στον παγετώνα Μπρίκσνταλ (Briksdal), που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Jostedalsbreen, ο οποίος καταλήγει σε μια μικρή παγετωνική λίμνη, την  Briksdalsbrevatnet. Η μεταφορά μας προς και από τον παγετώνα γίνεται με Troll Cars μέσα από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στο Σόγκνεφιορντ (Sognefjord), ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιορδ της χώρας. Η θέα που προσφέρουν οι καταπράσινες όχθες του είναι πραγματικά ασύλληπτη… Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σόγκνεφιορντ – με φέρρυ στο Γκουντβάνγκεν – Φλομ – με τραίνο στο Μύρνταλ – με τραίνο στο Βος – Μπέργκεν

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας και μετάβαση οδικώς στο Κάουπάνγκερ (Kaupanger) από όπου θα πάρουμε το φέρρυ για μια υπέροχη κρουαζιέρα μέχρι το Γκουντβάνγκεν (Gudvangen). Από το Γκουντβάνγκεν θα μεταβούμε οδικώς στο γραφικό Φλομ (Flåm), όπου θα επιβιβαστούμε σε τραίνο και θα κάνουμε την εκπληκτική διαδρομή Φλομ-Μύρνταλ, απολαμβάνοντας μία ακόμα εντυπωσιακή πλευρά της νορβηγικής φύσης. Η διαδρομή με τραίνο ανάμεσα στο Φλομ και το Μύρνταλ θεωρείται από τις ωραιότερες στον κόσμο και κατά καιρούς συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις των κορυφαίων ειδικών του ταξιδιού! Από το Μύρνταλ θα συνεχίσουμε με τραίνο μέχρι το Βος από όπου οδικώς θα μεταβούμε στο Μπέργκεν.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα χαρούμε έναν περίπατο στη γραφική αυτή πόλη με τα πολύχρωμα σπίτια. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπέργκεν – Καταρράκτης Βόρινγκφος – Όσλο

Πρωινή αναχώρηση από το Μπέργκεν με προορισμό μας το Όσλο. Καθοδόν θα κάνουμε στάση για να δούμε τη Γέφυρα Χάρντανγκερ και τον καταρράκτη Βόρινγκφος (Voringfoss). Τα νερά του πέφτουν από 145 μέτρα ύψος (182 αν συμπεριλάβουμε και ένα βραχώδες κομμάτι όπου τα νερά δεν πέφτουν κάθετα), και είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Νορβηγίας. Αφού τον θαυμάσουμε σε όλο του το μεγαλείο, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι τη νορβηγική πρωτεύουσα. Άφιξη στο Όσλο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Όσλο – Πτήση επιστροφής σε Αθήνα

Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από – Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 804

04/06/2020

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

06:40

07:55

OS 335

04/06/2020

ΒΙΕΝΝΗ – ΟΣΛΟ

10:25

12:40

OS 336

10/06/2020

ΟΣΛΟ – ΒΙΕΝΝΗ

13:55

16:15

OS 803

10/06/2020

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

21:40

00:45

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από – Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

24/06/2020

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1143

24/06/2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΣΛΟ

09:20

11:05

AF 1253

30/06/2020

ΜΠΕΡΓΚΕΝ – ΠΑΡΙΣΙ

17:15

19:35

AF 1032

30/06/2020

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:50

01:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Στην αναχώρηση 24/06 η επιστροφή γίνεται από το Μπέργκεν. Οι διανυκτερεύσεις του προγράμματος παραμένουν οι ίδιες, με τη διαν/ση στο Όσλο να πραγματοποιείται στην αρχή του προγράμματος.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
Double Room 899 € 320 €
Twin Room 899 € 320 €
Triple Room 899 € 320 €
Single Room 1239 € 320 €

 

Περιλαμβάνονται

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 •  Ξενοδοχεία 3*sup & 4*.
 •  Πρωινό καθημερινά
 •  Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 •  Ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 •  Μόνο στο Versus εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός που γνωρίζει την Σκανδιναβική κουλτούρα και έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή – ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Σκανδιναβία
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 •  Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

 •  Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ.: 320 €
 •  Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα