Αναχωρήσεις

23/7, 10/9

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

Highlights :

 • Ξενάγηση στο Μινσκ, το Πολότσκ, το Βιτέμπσκ, την Μπρεστ και την Χρόντνα.
 • Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη του Μινσκ.
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Κατίν, με τα μνημεία του Β’ ΠΠ.
 • Είσοδος στο National Museum of Arts (Μινσκ).
 • Επίσκεψη στην Πινακοθήκη του Πολότσκ.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Μαρκ Σαγκάλ, στο Βιτέβσκ.
 • Επίσκεψη στο Νέσβιτς με το ιστορικό κάστρο-παλάτι.
 • Εκδρομή στο δάσος Belovezhkaya Puscha, Τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.
 • Επίσκεψη στο Κάστρο του Μπρεστ και στο 5th Fort.
 • Επίσκεψη στο Κάστρο Μιρ, μνημείο της UNESCO

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – πτήση για ΜΙΝΣΚ (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μινσκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με τα «δύο» πρόσωπα της πόλης, του παλαιού και του καινούριου. Θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της πόλης και θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική στις ιστορικές εκκλησίες του Καθεδρικού Ναού του Πέτρου & Παύλου και την εκκλησία των Αγ. Συμεών και Ελένης. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο και θα δούμε το κτίριο του Δημαρχείου και τον ναό της Παρθένου Μαρίας. Θα περιηγηθούμε στο Trinity Suburb και θα νιώσουμε τη ζωντανή, καθημερινή, ατμόσφαιρα της πόλης,

θα δούμε την πλατεία Νίκης με τον ύψους 38 μέτρων οβελίσκο και τη φλόγα που μένει άσβεστη τιμώντας τους νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την πλατεία Ανεξαρτησίας, τα ιστορικά γραφεία της KGB, το Προεδρικό Μέγαρο, το γήπεδο του χόκεϊ, το κτίριο της Βιβλιοθήκης που είναι χτισμένο σε σχήμα διαμαντιού και συμβολίζει την ανθρώπινη γνώση, και φυσικά το National Museum of Arts. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο Μινσκ.

2η ημέρα: ΜΙΝΣΚ – KΑΤΙΝ – ΠΟΛΟΤΣΚ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Πολότσκ. Στην διαδρομή θα κάνουμε στάση στο ηρωικό χωριό που δεν υπάρχει πια στον χάρτη, το Κατίν (Κhatyn). To χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ναζί την άνοιξη του 1943. Στις 22 Μαρτίου του 1943, έξι μόλις χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, δολοφονήθηκε ο Γερμανός αξιωματικός της μεραρχίας από τους Παρτιζάνους. Οι Γερμανοί ως αντίποινα «εξαφάνισαν» τους κατοίκους του χωριού. Το Κατίν είναι ένα μόνο από τα 628 χωριά της Λευκορωσίας που κάηκαν ολοσχερώς από τους ναζί – 186 από αυτά δεν ξαναχτίστηκαν ποτέ. Σήμερα η περιοχή αποτελεί σημείο μνήμης για όλους τους πεσόντες κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε για το Πολότσκ, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Λευκορωσίας που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα ή Δυτικός Ντβίνα. Θα δούμε τον ναό της Αγίας Σοφίας του Πολότσκ, ο οποίος χρονολογείται από τον 11o αιώνα. Πραγματικό αριστούργημα της Ορθόδοξης αρχιτεκτονικής. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουσείο Αρχιτεκτονικής Ιστορίας που στεγάζεται στο υπόγειο της εκκλησίας. Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Τυπογραφίας που στεγάζεται σε ένα παλαιό μοναστήρι. Όσοι το επισκεφθούν θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη διαδρομή του βιβλίου από τη μορφή του παπύρου έως και τις σύγχρονες μορφές εκτύπωσης που χρησιμοποιούμε σήμερα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Πολότσκ.

3η ημέρα: ΠΟΛΟΤΣΚ – ΒΙΤΕΒΣΚ – ΜΙΝΣΚ

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε την Πινακοθήκη πριν αναχωρήσουμε για το Βιτέβσκ, πόλη που και αυτή βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα. Μεταξύ άλλων, θα θαυμάσουμε το μέγαρο του κυβερνήτη, τον Ναό του Ευαγγελισμού και της Αγίας Βαρβάρας, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό της Κοίμησης, το θερινό αμφιθέατρο και κυρίως το μικρό κόκκινο σπιτάκι στην οδό Pokrovskaya, όπου έζησε τα νεανικά του χρόνια ο ζωγράφος Μαρκ Σαγκάλ. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το Μουσείο Μαρκ Σαγκάλ, με έργα του ίδιου. Συνεχίζουμε για το Μινσκ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΙΝΣΚ – ΝΕΣΒΙΖ – ΜΠΡΕΣΤ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το δυτικό τμήμα της χώρας, με πρώτο μας σταθμό την πόλη Νέσβιζ (Nesvizh), την παλαιότερη και πιο… μυστηριώδη πόλη της Λευκορωσίας. Γιατί μυστηριώδη; Η ιστορία ξεκινά από τα τέλη του 15ου με αρχές του 16ου αιώνα, όταν η οικογένεια των Ράτζιβιλς ξεκίνησε την κατασκευή του καινούριου κάστρου της πόλης, σε αντικατάσταση της παλαιότερης ξύλινης κατασκευής. Περισσότερο μέγαρο και λιγότερο κάστρο, ήταν τόσο πολυτελές που μπροστά του ωχριούσαν τα αντίστοιχα αρχοντικά της αυτοκρατορικής Ευρώπης. Το «μυστηριώδες» τώρα έρχεται στον θρύλο που θέλει την Μαύρη Κυρία να περιδιαβαίνει ακόμα στους διαδρόμους του πύργου, κυρίως τις νύχτες που δεν έχει φεγγάρι. Κατόπιν συνεχίζουμε οδικώς για την πόλη Μπρεστ, όπου θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, με έναν περίπατο στην Soviet Street, όπου θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική των κτιρίων, που συνδυάζουν την ιστορία και την αρχοντιά με τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας φιλόξενης ευρωπαϊκής πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΡΕΣΤ

Η Μπρεστ είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς πόλεις της Λευκορωσίας. Πρόκειται για παραμεθόρια πόλη της Λευκορωσίας με μεγάλη ιστορία. Κατά την ξενάγησή μας θα γνωρίσουμε τα μουσεία και τα αξιοθέατα της πόλης με σημαντικότερο αυτό τού Φρουρίου της Μπρέστ. Το φρούριο χτίστηκε από τους Ρώσους τον 19ο αιώνα, και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δέχθηκε την επίθεση των Ναζί, καταφέρνοντας να αντισταθεί στον κατακτητή για έναν ολόκληρο μήνα. Όλα τα ορόσημα της τραγικής ιστορίας του Φρουρίου φιλοξενούνται σε φωτογραφίες και κινηματογραφικό υλικό στο Μουσείο Αμύνης του Φρουρίου. Θα δούμε επίσης το αποκαλούμενο 5ο Φρούριο (4 χλμ. ΝΔ του Φρουρίου της Μπρεστ), ένα από τα βασικά οχυρά της αμυντικής γραμμής Μπρεστ-Λιτόβσκ. Χτίστηκε το 1878, ανακαινίστηκε το 1908-1911 και ξεχωρίζει με το πενταγωνικό του σχήμα. Διανυκτέρευση στην Μπρεστ.

6η ημέρα: ΜΠΡΕΣΤ – ΜΠΕΛΟΒΕΖΚΑΓΙΑ ΠΟΥΣΑ – ΧΡΟΝΤΝΑ (ξενάγηση)

Πρόγευμα. Σήμερα θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Μπιαλοβιέσκα «Belovezhskaya Puscha», που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το φυσικό περιβάλλον είναι μοναδικό. Στην περιοχή αυτή φυτρώνουν τα ψηλότερα έλατα της Ευρώπης και ζουν βουβάλια, και άλλα σπάνια ήδη του ζωικού βασιλείου. Μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής ιστορίας έχουν συνδέσει το όνομά τους με την περιοχή, όπως ο Ναπολέοντας και ο Νικόλαος Β΄. Θα επισκεφθούμε το μουσείο φυσικής ιστορίας και τον υπαίθριο ζωολογικό κήπο.

Κατόπιν αναχωρούμε προς βορρά, για την Χρόντνα (Grodno), την πάλαι ποτέ κατοικία των Λιθουανών πριγκήπων και των Πολωνών βασιλέων. Χτισμένη στην όχθη του Νέμαν, η πόλη θεωρείται ως η ωραιότερη της Λευκορωσίας, με εξαιρετικά δείγματα παλιάς αρχιτεκτονικής, που αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τα μεγαλεία αλλοτινών εποχών. Στην ξενάγησή μας στην πόλη θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία αναφορά της Χρόντνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΧΡΟΝΤΝΑ – ΜΥΡΟΒΑΝΚΑ – ΜΙΡ – ΜΙΝΣΚ

Πρωινό και αναχώρηση από τη Χρόντνα με τελικό μας προορισμό το Μινσκ. Καθοδόν κάνουμε στάση στο χωριό Μυροβάνκα για να δούμε την υπέροχη «καστροκλησσιά» του. Επόμενος σταθμός μας το κάστρο του Μιρ, ένα εκπληκτικό φρουριακό σύμπλεγμα, το διαμάντι της λευκορώσικης αρχιτεκτονικής, που η UNESCO έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το κάστρο θεμελιώθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα (με αρχές του 16ου αι.), με γοτθική τεχνοτροπία, με τετραγωνικό σχήμα και ψηλούς πύργους σε κάθε μία από τις γωνίες του. Μετά την επίσκεψή μας, συνεχίζουμε για το Μινσκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΙΝΣΚ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Μινσκ για τα τελευταία μας ψώνια και τις αποχαιρετιστήριες βόλτες μας στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

08/04/2020

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

06:30

08:20

LX 2110

08/04/2020

ΖΥΡΙΧΗ – ΜΑΛΑΓΑ

09:30

12:10

LX 2115

15/04/2020

ΜΑΛΑΓΑ – ΖΥΡΙΧΗ

15:15

17:50

LX 1842

15/04/2020

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

21:10

00:45

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
Double Room 1269 € 240 €
Twin Room 1269 € 240 €
Triple Room 1269 € 240 €
Single Room 1749 € 240 €

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* (2 διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα, 2 στη Σεβίλλη, 2 στη Μάλαγα, 1 στο Αλχεθίρας/Γιβραλτάρ).
 • Ανάβαση με ειδικά οχήματα στο Γιβραλτάρ και ξενάγηση, μια υπηρεσία που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (μπουφέ πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο)
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Η είσοδος στην Αλάμπρα και Χενεραλίφε (με προαγορά εισιτηρίων).
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτικό οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ.: 240 €

Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα πλην της Αλάμπρας και Χενεραλίφε.

Φλαμένκο Show: Παραστάσεις σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ανδαλουσίας. Μπορείτε να δειπνήσετε ή να πάρετε ένα ποτό. Κόστος περίπου  35 – 40 € με ποτό και μεταφορά.

Προσοχή:
Για την είσοδο στην Αλάμπρα είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για την πιστοποίηση και την αποφυγή μαύρης αγοράς.

Για Last minute bookings και εγγραφές τελευταίας στιγμής είναι πιθανόν να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ άλλα ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ μαζί με το γκρουπ.

Στην περίπτωση αυτή το γραφείο μας θα προσπαθήσει να κλείσει τα ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ σε άλλη ώρα, εφ’ όσον το επιθυμούν, χωρίς καμία ευθύνη από μέρους μας.