Διάρκεια: 6 Ημέρες

Αναχωρήσεις: 15/05/2020

 • Απευθείας Πτήσεις με AEROFLOT: Αθήνα – Μόσχα – Αθήνα
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* sup. ως ακολούθως ή παρόμοιο
  RADISSON SLAVYANSKAYA
 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά
 • Επίσκεψη στο Κρεμλίνο της Μόσχας με τους Καθεδρικούς Ναούς και το Παλάτι των Συνεδρίων και το οπλοστάσιο (Αrmoury chamber)
 • Επίσκεψη στο μετρό της Μόσχας και στο μουσείο Μνήμης των Κοσμοναυτών
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν, το μεγαλύτερο μουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης στην Μόσχα
 • Επίσκεψη στο σπίτι του Τσέχοφ και στο μουσείο Μποροντίνο
 • Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Βίζα και υποχρεωτική ασφάλεια από το προξενείο της Ρωσίας

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μόσχα

Άφιξη στην Μόσχα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Η καλύτερη πρώτη επαφή με την ρωσική πρωτεύουσα, συνοδεία πάντα του αρχηγού είναι μια βραδινή βόλτα στον πεζόδρομο της Αρμπάτ, μιας από τις παλαιότερες περιοχές της πρωτεύουσας, εδώ που ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 18ου και 19ου αιώνα, των ρομαντικών ποιητών και της Νεοκλασικής Αρχιτεκτονικής. Δοκιμάστε παγωμένη βότκα συνοδευόμενη από μαύρο χαβιάρι στα μπαράκια της περιοχής.

Ημέρα 2η: Μόσχα (Κρεμλίνο, Κόκκινη Πλατεία, μουσείο Πούσκιν)

Σήμερα θα κατευθυνθούμε στη φημισμένη Κόκκινη Πλατεία, σήμα κατατεθέν της πόλης αλλά και του κράτους. Ο Άγιος Βασίλειος με τους πολύχρωμους, σε σχήμα κρεμμυδιού τρούλους του, το πολυτελές κατάστημα Gum, επιτομή της «νέας» περιόδου μετά την αλλαγή του καθεστώτος, το μαυσωλείο του Βλαδιμίρ Λένιν, σύμβολο της σοβιετικής εποχής και της Οκτωβριανής Επανάστασης θα μας εντυπωσιάσουν. Συνεχίζουμε με την Μητρόπολη του Ιησού Σωτήρος, χτισμένη ακριβώς όπως αυτή που κατεδαφίστηκε την δεκαετία του ’30. Ο κόσμος όμως των Τσάρων μας προκαλεί να τον αφουγκραστούμε. Εισερχόμενοι στο μοναδικό μεσαιωνικό κάστρο του Κρεμλίνου θα αντικρύσουμε τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελούνταν οι βαπτίσεις, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους καθώς και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή των ηγετών μιας άλλης εποχής. Θα περάσουμε από το παλάτι των Συνεδρίων και θα αντικρύσουμε την τεραστίων διαστάσεων καμπάνα και τα κανόνια που δεσπόζουν στην μεγαλοπρεπή πλατεία. Συνεχίζουμε με το Armoury chamber (μουσείο πανοπλιών) με εκθέματα εφαρμοσμένης τέχνης της Ρωσίας και θρησκευτικά αντικείμενα, μεταξύ αυτών και τα περίφημα αυγά Φαμπερζέ. Η γνωριμία μας με την Μόσχα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη ΔΩΡΟ στο Κρατικό μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν με ενδιαφέρουσες συλλογές ζωγράφων και αρχαιοελληνικούς θησαυρούς με κορυφαίας σημασίας έκθεμα «τον θησαυρό του Πριάμου».
Το βράδυ ένας περίπατος στην αριστοκρατική λεωφόρο Τβερσκάγια, με τα κομψά καφέ και τις υπέροχα διακοσμημένες βιτρίνες των διάσημων οίκων μόδας καθώς και το φωτισμένο υπερθέαμα της Πλατείας της Επανάστασης και φυσικά της ίδιας της Κόκκινης Πλατείας, θα κλείσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο μια ακόμη υπέροχη μέρα.

Ημέρα 3η: Μόσχα (πινακοθήκη Τρετιακόφ – Μουσείο & Πάρκο της Νίκης – μουσείο Μποροντίνο)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την πινακοθήκη του Τρετιακόφ, η οποία θεωρείται η σπουδαιότερη του είδους της σε όλη τη χώρα. Ιδρύθηκε από τον Ρώσο βιομήχανο Πάβελ Μιχάηλοβιτς Τρετιακόφ το 1856 όταν ξεκίνησε τη συλλογή του αρχικά με σπουδαίους πίνακες ζωγραφικής καθώς και ρωσικά γλυπτά του 19ου αιώνα, τα οποία όμως είχε συγκεντρώσει ο αδελφός του Σεργκέι Τρετιακόφ. Το κτίριο όπου στεγάστηκε η υπέροχη αυτή συλλογή ολοκληρώθηκε το 1904, δίπλα από το Κρεμλίνο, όπου και εθνικοποιήθηκε το 1918. Η Πινακοθήκη Τρετιακόφ που περιλαμβάνει περισσότερα από 130.000 εκθέματα, προσφέρει στον επισκέπτη της την ιστορία της ρωσικής τέχνης από τον 11ο αιώνα μέχρι τη σύγχρονη εποχή και περιλαμβάνει την πλουσιότερη σήμερα συλλογή εικόνων στον κόσμο, περίπου 40.000 εικόνες, μέσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχει η εμβληματική Αγία Τριάδα του μεγάλου Αντρέι Ρουμπλιόφ. Η μέρα συνεχίζεται με επίσκεψη στο Μουσείο & Πάρκο της Νίκης, όπου τιμώνται οι ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Βρίσκεται στο λόφο Ποκλανέγια και στις αίθουσές του στεγάζονται αναπαραστάσεις και εκθέματα από όλες τις σημαντικές μάχες που διεξάχθηκαν επί σοβιετικού εδάφους. Ο δε οβελίσκος στο κέντρο της ομώνυμης πλατείας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και δεσπόζει στη περιοχή. Η ξενάγησή μας θα κλείσει με επίσκεψη στο μουσείο-πανόραμα «Μάχη του Μποροντίνο». Η ιδέα του πανοράματος ανήκει στον καλλιτέχνη Φραντς Ρουμπό, ο οποίος ολοκλήρωσε την τιτάνια προσπάθειά του το 1912. Το συνολικό μήκος του πίνακα, όπου εικονίζονται περίπου τρεις χιλιάδες χαρακτήρες, είναι 115μ. ενώ το ύψος 15μ. Αναπαρίσταται η αποφασιστική μάχη του πολέμου της Ρωσίας με τον Ναπολέοντα τον Σεπτέμβριο του 1812.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ οι προτάσεις μας είναι αρκετές, όπως είναι πλούσια η πνευματική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης. Μια παράσταση σε κάποιον από τους διάσημους χώρους που διαθέτει η Μόσχα, όπως το περίφημο θέατρο Μπολσόι, είναι μια εμπειρία που συνδέεται άρρηκτα με κάθε επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ημέρα 4η: Μόσχα (Μουσείο Κοσμοναυτών – Πάρκο VDNKH – Ισμαΐλοβο)

Το πρωί θα επισκεφθούμε το μουσείο των Κοσμοναυτών, αφιερωμένο στους κατακτητές του διαστήματος, που κατασκευάστηκε το 1964, για να θυμίζει τα επιτεύγματα του λαού της Σοβιετικής Ένωσης στην εξερεύνηση του διαστήματος. Το μουσείο εκτός από διαστημόπλοια και δορυφόρους, στεγάζει και την στολή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε στο διάστημα. Ακριβώς δίπλα από το μουσείο βρίσκεται το πάρκο VDNKH (πάρκο της έκθεσης των επιτευγμάτων της εθνικής οικονομίας) με τη μνημειακή εντυπωσιακή πύλη εισόδου, την υπέροχη πλατεία – σιντριβάνι των εθνών και τα περίπτερα με τα επιτεύγματα των επιμέρους κρατών αλλά και της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης. Λίγο πιο πέρα θαυμάζουμε το διάσημο άγαλμα της Βέρα Μουκίνα: «Ο εργάτης και η αγρότισσα του Κολχόζ». Η Βέρα Μουκίνα ενδιαφερόταν πάντα για μνημειακού μεγέθους έργα, έγινε όμως διάσημη με το συγκεκριμένο έργο, που έχει τον τίτλο «Ο εργάτης και η αγρότισσα». Το έργο δημιουργήθηκε το 1937 με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης στο Παρίσι και τοποθετήθηκε στη στέγη του ρωσικού περιπτέρου, ενός μοντέρνου κτιρίου με λιτές και δυναμικές φόρμες, το οποίο λειτούργησε τελικά, από άποψη εντυπώσεων, ως βάθρο του γιγαντιαίου αυτού γλυπτικού συμπλέγματος. Οι δύο φιγούρες δίνουν την εντύπωση ότι κινούνται μπροστά με ταχύτητα. Έχουν το χέρι τους υψωμένο και κρατούν δύο εργαλεία, τα σύμβολα της τότε Σοβιετικής Ένωσης, το σφυρί (ο εργάτης) και το δρεπάνι (η αγρότισσα). Αυτά συμβόλιζαν τη συνεργασία εργατών και αγροτών, βιομηχανίας και γεωργίας. Το άλλο τους χέρι είναι τεντωμένο με δύναμη προς τα πίσω, οριζόντιο, σε ορθή γωνία με το υπόλοιπο σώμα. Στο αριστερό χέρι η γυναίκα κρατά ένα ύφασμα, προφανώς σημαία, που ανεμίζει με έντονες πτυχώσεις και τυλίγεται χαμηλά στη μέση του άντρα. Το φόρεμα της γυναίκας ανεμίζει με έντονες πτυχώσεις επίσης. Η σημαία συνδέει οπτικά τις δύο μορφές, οι οποίες αναπαριστάνονται παράλληλα. Η ομοιότητά τους, που είναι συμβολική, δημιουργεί ενότητα στο σύμπλεγμα. Ο θεατής βλέπει τις δύο μορφές από πολύ χαμηλά. Οι μορφές διαγράφονται πάντα με φόντο τον ουρανό.
Το έργο αναπαράχθηκε αργότερα σε αφίσες, καρτ ποστάλ, γραμματόσημα και ως λογότυπος του σοβιετικού κινηματογράφου. Έγινε σύμβολο της χώρας του και χρησιμοποιήθηκε για να προβάλει τις ιδέες του καθεστώτος της Σοβιετικής Ένωσης.
Ολοκληρώνουμε τη μέρα μας με την επίσκεψη στο πάρκο Ισμαΐλοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη Serebryano-Vinogradny, και είναι ένα απροσδόκητο, παραμυθένιο πολιτιστικό πάρκο. Το Κρεμλίνο είναι η ρωσική λέξη για ακρόπολη ή φρούριο και βρίσκονται σε πολλές ρωσικές πόλεις. Αλλά το Κρεμλίνο Izmailovo, ένα ξύλινο συγκρότημα που ολοκληρώθηκε το 2007, δεν κατασκευάστηκε για προστασία όπως υποδηλώνει το όνομά του. Έχει καθιερωθεί ως πολιτιστικό κέντρο και αγορά, χαλαρά διαμορφωμένη σύμφωνα με την παραδοσιακή ρωσική αρχιτεκτονική και παραμυθένια απεικόνιση της Παλαιάς Ρωσίας. Περιπλανηθείτε και θα δείτε το έμβλημα Romanov ενός στέμματος γκράφι, το οποίο θα διακοσμεί τα πάντα, από κτίρια έως φράχτες, καθώς και ένα ροζ άγαλμα του Λένιν που έχει προκαλέσει κάποια ήπια οργή. Το πολύχρωμο και πολυσύχναστο συγκρότημα φιλοξενεί πολλά μουσεία με μοναδικό αντικείμενο. Το ένα είναι αφιερωμένο στη ρωσική λαϊκή τέχνη, ένα άλλο στο ψωμί, και ένα άλλο στη βότκα. Περιλαμβάνει ένα ξύλινο ρεπλίκα του θερινού παλατιού του Τσάρου Alexei Mikhailovich, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα παραδοσιακό ρωσικό γεύμα. Είναι επίσης το σπίτι της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που ονομάστηκε από τον προστάτη αγιογραφίας και εμπορίου, και θεωρείται η ψηλότερη ξύλινη εκκλησία στη χώρα. Δίπλα στο Κρεμλίνο βρίσκεται η ορόσημη υπαίθρια αγορά Βερνισαζ της επαρχίας Izmailovo, η οποία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όταν ήταν μια avant-garde αγορά που πωλούσε πρωτότυπες ζωγραφιές, χειροτεχνίες και είδη. Η αγορά συνδέεται τώρα με το Κρεμλίνο Izmailovo με ξύλινη γέφυρα. Το παζάρι επισκέπτονται έμποροι από διάφορες περιοχές της Ρωσίας και είναι ένας αγαπημένος προορισμός αγορών τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες, γεμάτοι με αντικείμενα από βιβλία, καλάθια, ρετρό παιχνίδια και έπιπλα σε αναμνηστικά της Σοβιετικής Ένωσης, γούνινα καπέλα, κούκλες φωλιάς και παραδοσιακά έργα τέχνης.

Ημέρα 5η: Μόσχα (Νέα Τρετιακόφ, Γκόρκι παρκ, σπίτι Τσέχωφ)

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη σε ένα από τα παλαιότερα πάρκα ψυχαγωγίας πολιτισμού και αναψυχής στη Ρωσία, το πάρκο Gorky που δημιουργήθηκε στις όχθες του ποταμού της Μόσχας το 1928. Είναι ένα ιδανικό μέρος για περίπατο και πάντα γεμάτο από ανθρώπους σε όλες τις εποχές του χρόνου. Συνεχίζουμε με τη Νέα Τρετιακόφ, το κατεξοχήν μουσείο σύγχρονης τέχνης του 20ού- 21ου αιώνα της Μόσχας, με 180.000 εκθέματα και τη μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως σε έργα ρωσικής πρωτοπορίας, σουπρεματισμού και υπαρκτού σοσιαλισμού. Θα ολοκληρώσουμε τη μέρα μας με επίσκεψη στο σπίτι του Τσέχωφ, του διάσημου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα, έναν από τους μεγαλύτερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας και άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ού αιώνα. Στα έργα του αποτυπώνεται η διαρκής φθορά της καθημερινής ζωής. Οι ήρωές του είναι άνθρωποι της ανώτερης κυρίως τάξης, που «ξοδεύουν» τη ζωή τους μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της ρωσικής επαρχίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η: Μόσχα – Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο στη διάθεσή σας για να περιηγηθείτε στη ρωσική πρωτεύουσα λίγες ώρες ακόμη. Αργά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα.

Κατ΄άτομο σε δίκλινο : 690€

Κατ΄άτομο σε μονόκλινο : 890€

Φόροι Αεροδρομίου : 390€

Το ταξίδι περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την Aeroflot.
 • Διαμονή: Ξενοδοχείο 4*sup (Radisson Slavyanskaya ή παρόμοιο).
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
 • Επιπλέον Ταξιδιωτική Ασφάλεια: Υποχρεωτική ιατρική ασφάλεια από το Προξενείο της Ρωσίας.
 • Ξεναγός: Έμπειρο τοπικό ξεναγό, άριστο γνώστη των περιοχών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αχθοφορικά.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • — Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg μεγέθους 10Kb-1Mb) διαστάσεων 4,5 μήκος Χ 3,5 πλάτος, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Επιβάρυνση 65€ για έκδοση βίζας από 14 έως 7 ημέρες.

Πτήσεις: Aeroflot

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
15/5 Αθήνα – Μόσχα 13.15 17.15
20/5 Μόσχα – Αθήνα 19.25 23.30