|19.06 2020|

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

Highlights

 • Κρουαζιέρα από το Λέκνες για να γνωρίσουμε τα Νησιά Λοφότεν.
 • Διαμονή στα Νησιά Λοφότεν, από τα οποία βλέπουμε τον ήλιο του μεσονυχτίου, ένα φαινόμενο που είναι ορατό μόνο από ορισμένες περιοχές του πλανήτη!
 • Επίσκεψη σε μουσείο για την αρκτική εξερεύνηση στην πόλη Τρόμσο.
 • Δύο μαγευτικές διαδρομές με φέρι μέσα στα φιόρδ, από το Μπρίβεκιαντετ στο Σφένμπι και μετά στο Ολνερντάλεν.
 • Περιήγηση στο υπαίθριο μουσείο βραχογραφιών στην Άλτα.
 • Επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο, το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, για να δούμε τον ήλιο να δύει, να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και στη συνέχεια να ανατέλλει και επίσκεψη στο North Cape Hall
 • Επίσκεψη στο Μουσείο-πολιτιστικό πάρκο Σάπμι, στο Καρασιόκ, με θέμα τους Λάπωνες (Σάμι)
 • Επίσκεψη στο μουσείο της Αρκτικής (Arktikum) στο Ροβανιέμι
 • Επίσκεψη στο χωριό του Αϊ-Βασίλη
 • Δυνατότητα εξόρμησης στο «Santa Park», ένα φανταστικό θεματικό πάρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά!

 

1η ημέρα: Αθήνα – Όσλο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το λιμάνι με το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου κατά τη διάρκεια της Κατοχής είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο, τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα αμφιλεγόμενα έργα του Γουσταύου Βίγκελαντ που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Όσλο – Μπόντο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπόντο, την αφετηρία μας, για να γνωρίσουμε τις ασυναγώνιστες ομορφιές της Βόρειας Νορβηγίας και του Βόρειου Ακρωτηρίου. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Το Μπόντο, ή Μπούντε στα νορβηγικά, είναι ένα στρατηγικό λιμάνι λίγο πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, το οποίο αναπτύχθηκε χάρη στην αλιεία αλλά και στις στρατιωτικές βάσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι σημείο αναφοράς για κάθε ταξίδι στον μακρινό Βορρά και αφετηρία εξερεύνησης του νησιωτικού συμπλέγματος Λοφότεν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπόντο – Νησιά Λοφότεν (Μόσκενες – Λέκνες)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα σαλπάρουμε για τα γραφικά Νησιά Λοφότεν (Λοφούτεν), γνωστά για τα μικρά ψαροχώρια τους με τα χαρακτηριστικά ποικιλόχρωμα ξύλινα σπίτια που οι ντόπιοι τα ονομάζουν «rorbuer», το μποέμ κλίμα και το τοπίο που συνθέτουν απόκρημνοι λόφοι και παραλίες από λευκή άμμο! Τα νησιά αυτά αποτελούν αγαπημένο θέμα των Νορβηγών ζωγράφων. Η πρώτη μας επαφή με τα τόσο γραφικά νησιά γίνεται με την άφιξή μας στο λιμάνι του Μόσκενες, από όπου θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Λένκνες (Leknes), το πιο σπουδαίο εμπορικό κέντρο των Λοφότεν, μαζί με την πρωτεύουσα Σβόλβερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λέκνες – Σβόλβερ – Νάρβικ

Αναχωρούμε για το Σβόλβερ (Svolvaer), την πρωτεύουσα των Νησιών Λοφότεν και σημαντικότερος «κόμβος» τους χάρη στο λιμάνι του. Είναι το διοικητικό κέντρο της περιοχής και έχει την ατμόσφαιρα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης. Από το Σβόλβερ, και ανάλογα με το ακτοπλοϊκό μας δρομολόγιο, θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά τοπία του συμπλέγματος, όπως το Ρέινε. Περνώντας από νησί σε νησί, από γέφυρες και τούνελ, θα εντυπωσιαστούμε από την εκπληκτική υποδομή που διαθέτει μια τόσο μακρινή και αραιοκατοικημένη ζώνη. Συνεχίζουμε για το Νάρβικ, την πόλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Χαρακτηριστικό του Νάρβικ είναι οι τεράστιες εγκαταστάσεις μεταφοράς του σιδήρου που έρχεται από τη Σουηδία. Άλλωστε η πόλη ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε ως ένα ιδανικό φυσικό λιμάνι, στο οποίο θα κατέληγε ο σιδηρόδρομος Ούφουτμπαν που έρχεται από τη Βόρεια Σουηδία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Αν ο καιρός το επιτρέπει, το ίδιο βράδυ, σας προτείνουμε να πάρετε το τελεφερίκ που βρίσκεται στην άκρη της πόλης και θα σας οδηγήσει στα 656 μέτρα, σε ένα σημείο με καταπληκτική θέα, από όπου θα θαυμάσετε τη θέα και τον ήλιο του μεσονυχτίου. Μια πρώτη επαφή με το φαινόμενο αυτό.

5η ημέρα: Νάρβικ – Τρόμσο

Πρωινή αναχώρηση για την αρκτική πρωτεύουσα, το Τρόμσο (Τρούμσε στα νορβηγικά), τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας, που είναι γνωστό και ως «Παρίσι του Βορρά». Το Τρόμσο ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αι. Εδώ, Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους. Στην πόλη λειτουργούν μουσεία σχετικά με την αρκτική εξερεύνηση, ενώ θα μπορείτε να γευθείτε τα προϊόντα της Αρκτικής Θάλασσας σε ένα από τα εστιατόρια του γραφικού λιμανιού.  Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Το Τρόμσο είναι μια πόλη χτισμένη σε νησί και για να φτάσουμε εκεί διασχίζουμε μια εντυπωσιακή γέφυρα. Απέναντι από το κέντρο της και το λιμάνι δεσπόζουν ο μοντέρνος καθεδρικός ναός και ένα ακόμα βουνό στο οποίο φτάνει κανείς με τελεφερίκ, όπως και στο Νάρβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τρόμσο – Όλσφιόρντεν – Άλτα – Χάμμερφεστ

Η διαδρομή μας σήμερα είναι η επιτομή ενός ταξιδιού στη Νορβηγία, αυτή η συνεχής εναλλαγή τοπίου και μεταφορικού μέσου, η διαδοχή χιονισμένων βουνών δίπλα στη θάλασσα, τα ψαροχώρια και η ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Αναχωρούμε από το Τρόμσο με κατεύθυνση προς την περιοχή του Ολσφιόρντεν. Από το Μπρίβεκιαντετ θα επιβιβαστούμε σε φέρι για το Σφένμπι, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στα φιόρδ! Θα συνεχίσουμε οδικώς για το Λίνγκεν, μια περιοχή που περιτριγυρίζεται από ψηλές κορυφές -τοπικά τις χαρακτηρίζουν «Άλπεις»- και που έρχονται σε αντίθεση με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας. Από εκεί θα επιβιβαστούμε και πάλι σε φέρι και μέσα από ακόμα μία εκπληκτική διαδρομή θα φτάσουμε στο όμορφο Ολνερντάλεν, απ’ όπου θα συνεχίσουμε οδικώς για την Άλτα.

Η Άλτα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις βραχογραφίες της, που χρονολογούνται από το 4200 έως το 500 π.Χ. και απεικονίζουν διάφορα ζώα, σκηνές από το κυνήγι και την καθημερινή ζωή. Θα δούμε το υπαίθριο μουσείο βραχογραφιών στην Άλτα, που λόγω της σπουδαιότητάς τους έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Συνεχίζουμε για το Χάμμερφεστ, τη βορειότερη πόλη της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Χάμμερφεστ – Χόνινγκσβογκ (Βόρειο Ακρωτήριο)

Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για το Χόνινγκσβογκ, το λιμάνι και την πρωτεύουσα του νησιού Μαγκερέια, του νησιού του Βορείου Ακρωτηρίου. Αυτό το τελευταίο κομμάτι διαδρομής προς τον Βορρά είναι μοναδικό: εκεί το τοπίο είναι ακόμα πιο άγριο, τα μικρά φιόρδ διαδέχονται το ένα το άλλο, η προσμονή της άφιξης στο «τέρμα του δρόμου» γίνεται όλο και πιο έντονη. Αφού διασχίσουμε το οροπέδιο της Φίνμαρκ, που είναι ένα απέραντο βοσκοτόπι για τους ταράνδους, θα φτάσουμε στο νησί Μαγκερέια, μέσα από ένα υποθαλάσσιο τούνελ, ακόμα μία έκπληξη των Νορβηγών. Τελευταίος σταθμός μας το Χόνινγκσβογκ, ο τελευταίος οικισμός της Νορβηγίας, μια μικρή κωμόπολη-λιμάνι που αντικρίζει τον Αρκτικό Ωκεανό. Εκεί θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Χόνινγκσβογκ.

Αργότερα, το βράδυ, θα κάνουμε τα τελευταία 30 χιλιόμετρα. Διασχίζοντας στη συνέχεια ένα τοπίο γυμνό, θα φτάσουμε στο Βόρειο Ακρωτήριο, που υψώνεται στα 308 μέτρα από τη θάλασσα του Μπάρεντς. Το σημείο αυτό θεωρείται το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης (71010΄21»). Από εδώ ο Βόρειος Πόλος απέχει μόνο 1.800 χλμ. Θα δούμε τον ήλιο να δύει, να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και εν συνεχεία να ανατέλλει. Μια σιδερένια υδρόγειος εξηγεί το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυχτίου, που οφείλεται στον μη κατακόρυφο άξονα της Γης ως προς το επίπεδο περιστροφής γύρω από τον Ήλιο.

Θα έχουμε χρόνο να φωτογραφηθούμε, να απολαύσουμε το βορειότερο σημείο της Γης, να θαυμάσουμε τον ήλιο του μεσονυχτίου, να επισκεφθούμε το North Cape Hall, όπου θα δούμε ένα εντυπωσιακό πανοραμικό φιλμ 180° για την περιοχή και να αγοράσουμε σουβενίρ. Εδώ, στην… άκρη της Γης, η ημέρα είναι ατέλειωτη, το τοπίο υποβλητικό, η θέα συναρπαστική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Χόνινγκσβογκ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: Χόνινγκσβογκ – Κάρασιοκ – Ροβανιέμι

 

Θα συνεχίσουμε σήμερα να απολαμβάνουμε το μεγαλοπρεπές αρκτικό τοπίο, ενώ, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, πιθανότατα θα συναντήσουμε και ταράνδους. Προορισμός μας το Κάρασιοκ, η πόλη των συνόρων της Νορβηγίας με τη Φινλανδία, ένα από τα ζωντανά κέντρα της λαπωνικής κουλτούρας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μουσείο-πολιτιστικό πάρκο Σάπμι, όπου θα μάθουμε πολλά στοιχεία για τους κατοίκους της περιοχής, τους Λάπωνες (Σάμι).

Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα και θα εισέλθουμε στη Φινλανδία με τελικό προορισμό μας την πρωτεύουσα της φινλανδικής Λαπωνίας και το χωριό του Άι-Βασίλη, το Ροβανιέμι. Η τούνδρα που είδαμε στο Βόρειο Ακρωτήριο έχει δώσει τη θέση της σιγά σιγά στα δάση των κωνοφόρων. Θα περάσουμε από αμέτρητες λίμνες, κύριο γνώρισμα της Φινλανδίας. Άφιξη στο Ροβανιέμι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

9η ημέρα: Ροβανιέμι – Μουσείο Arktikum – Χωριό Άι-Βασίλη – Πτήση για Ελσίνκι

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Αρκτικής (Arktikum) μέσα από τα εκθέματα του οποίου θα  γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Αρκτικής και θα παρακολουθήσουμε ένα βίντεο σχετικό με το Βόρειο Σέλας. Μόλις 8 χλμ. βόρεια του Ροβανιέμι θα δούμε το σημείο του Αρκτικού Κύκλου, στο οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, κατοικεί ο Άγιος Βασίλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πιο όμορφο, το πιο φιλόξενο, το πιο μαγικό χωριό του πλανήτη. Το Χωριό του Άι-Βασίλη! Εκεί θα μας υποδεχθούν ο καλοκάγαθος άγιος και τα αεικίνητα, σκανταλιάρικα ξωτικά-βοηθοί του. Μην παραλείψετε να στείλετε καρτούλες από το ταχυδρομείο του Άι-Βασίλη, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας από τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε μια εξόρμηση στο «Santa Park», ένα φανταστικό θεματικό πάρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά! Μια σειρά παιχνιδιών και δραστηριοτήτων σάς περιμένουν. Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφθείτε τον φούρνο-ζαχαροπλαστείο της κυρίας Άι-Βασίλη… Θα απολαύσετε τα πιο γλυκά κουλουράκια του κόσμου.

Ακολουθεί αναχώρηση για το αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πετάξουμε για την «κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι. Άφιξη στο Ελσίνκι μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ελσίνκι – Πτήση για Αθήνα

Το πρωί σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, πριν από τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 804

19/06/2020

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

06:40

07:55

OS 335

19/06/2020

ΒΙΕΝΝΗ – ΟΣΛΟ

10:25

12:40

LH 2463

28/06/2020

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΜΟΝΑΧΟ

15:20

16:50

LH 1756

28/06/2020

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:05

22:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
Double Room 1999 € 400 €
Twin Room 1999 € 400 €
Triple Room 1999 € 400 €
Single Room 2669 € 400 €

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορική εταιρεία: Austrian/Lufthansa.
 • Διατροφή: πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις: με πούλμαν, πλοιάρια και πλοίο.
 • Ξενοδοχεία 4*. Στη Βόρεια Νορβηγία τα καλύτερα διαθέσιμα λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού καταλυμάτων.
 • Επίσκεψη σε μουσείο για την αρκτική εξερεύνηση στην πόλη Τρόμσο.
 • Περιήγηση στο υπαίθριο μουσείο βραχογραφιών στην Άλτα.
 • Επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο, το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, για να δούμε τον ήλιο να δύει, να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και στη συνέχεια να ανατέλλει και επίσκεψη στο North Cape Hall.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο-πολιτιστικό πάρκο Σάπμι, στο Καρασιόκ, με θέμα τους Λάπωνες (Σάμι).
 • Επίσκεψη στο μουσείο της Αρκτικής (Arktikum) στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο χωριό του Αϊ-Βασίλη
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις.
 • Είσοδοι στα μνημεία, μουσεία, πολιτιστικά πάρκα.
 • Κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ.: € 400
 • Αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα