Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

Νοέμβριος 2019 – Μάρτιος 2020

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μία διαν/ση κάτω από τ’ αστέρια, μία μοναδική εμπειρία στην έρημο!
 • Επίσκεψη στο κρυμμένο μυστικό του Ομάν, το Τζεμπέλ Χαμς, μία εκπληκτική περιοχή με το ομώνυμο φαράγγι που αποκαλείται και το «Γκραν Κάνυον» της Αραβίας!
 • Επίσκεψη στο μαγικό χωριό Αλ Χάμρα, με τα παλιά, παραδοσιακά σπίτια, που μας μεταφέρει στην παλιά Αραβία από τις χίλιες και μία νύχτες…
 • Διαδρομή με 4×4 Land Cruiser
 • Ημιδιατροφή
 • Όλες οι είσοδοι και οι ξεναγήσεις περιλαμβάνονται.
 • Με επίσκεψη στο Κουραγιάτ και βαρκάδα ή μπάνιο στις λιμνούλες.
 • Με εκδρομή στην ενδοχώρα του Ομάν, στο κάστρο Νίζουα.
 • Με διήμερη εκδρομή στα νότια του Μάσκατ, στην πανέμορφη κοιλάδα Ουάντι Τίβι, στον κρατήρα Μπιμπάχ με τα σμαραγδένια νερά και σε όμορφα χωριά με ολόλευκα σπίτια.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό και τοπικούς ξεναγούς.

1η ημέρα: Αθήνα – Μάσκατ (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μάσκατ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του σουλτανάτου του Ομάν.

2η ημέρα: Μάσκατ (άφιξη) – Αλ Ουασίλ – Διαδρομή με 4×4 στην Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ – Βόλτα στους αμμόλοφους – Διανυκτέρευση στην έρημο

Πρωινή άφιξη στο Μάσκατ. Από την πόλη θα μεταβούμε οδικώς στο Αλ Ουασίλ, ένα από τα χωριά της περιοχής Μπιντίγια, στις ερήμους του Ομάν με τους χρυσούς αμμόλοφους. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε 4×4 Land Cruiser για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή στους αμμόλοφους, φτάνοντας μέχρι την κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ, αλλά και μπάνιο στους κρατήρες με τα σμαραγδένια νερά (οι γυναίκες ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να φορούν t-shirt και σορτς, όχι μαγιό). Η διανυκτέρευσή μας σήμερα θα γίνει «κάτω από τα αστέρια», στην έρημο της Μπάνι Χαλίντ: ήδη από την αρχή του ταξιδιού μας θα ζήσουμε μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες του προγράμματος, με την διανυκτέρευσή μας «κάτω από τ’ αστέρια». Tακτοποίηση λοιπόν σε ειδικά διαμορφωμένες πολύ ωραίες σκηνές και διανυκτέρευση κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου του Ομάν.

3η ημέρα: Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ – Κοιλάδα Ουάντι Τίβι – Παραλία Μπιμμάχ – Κοιλάδα Αλ Αρμπεϊέν – Κουριγιάτ – Επιστροφή στο Μάσκατ

Αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό το Μάσκατ, ακολουθώντας όμως σήμερα διαφορετική διαδρομή. Κινούμαστε προς τα νοτιοανατολικά του Ομάν, διασχίζοντας την κοιλάδα Ουάντι Τίβι, κατά τόπους περνώντας ανάμεσα από ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα, και από το μικρό, ορεινό χωριό Μιμπάμ. Φτάνουμε στο Μπιμάχ, έναν κρατήρα γεμάτο με νερό σε έντονο, σμαραγδί χρώμα, τα λεγόμενα «sinkholes» που συναντώνται διάσπαρτα σ’ αυτό το κομμάτι της αραβικής χερσονήσου. Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε το μπάνιο μας στα νερά του, μία ακόμα συναρπαστική εμπειρία που μας επιφυλάσσει η διαδρομή μας. Συνεχίζουμε μέσω της στενής παράκτιας διαδρομής με κατεύθυνση προς το Μάσκατ, περνάμε από την Κοιλάδα Αλ Αρμπεϊέν και περνώντας από χωριά με ολόλευκα σπιτάκια φτάνουμε στο λιμάνι του Κουραγιάτ, πόλη ιδιαίτερα συμπαθητική, που θα είναι ο τελευταίος μας σταθμός πριν την επιστροφή μας στο Μάσκατ. Διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα.

4η ημέρα: Μάσκατ (ξενάγηση)

H ημέρα περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αγορές ψαρικών και λαχανικών της Μούτρα. Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. Διανυκτέρευση στο Μάσκατ.

5η ημέρα: Μάσκατ – Νίζουα – Αλ Χάμρα – Τζέμπελ Χαμς – Μάσκατ

Αναχωρούμε για ακόμη μία εξερεύνηση της ενδοχώρας του Ομάν, με πρώτο μας σταθμό την ορεινή πόλη της Νίζουα, με το επιβλητικό της φρούριο, ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν. Η πόλη αποτελεί παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας. Επισκεπτόμαστε ακόμα το μαγικό χωριό της Αλ Χάμρα, με ιστορία περίπου 400 χρόνων: μερικά μάλιστα από τα παλαιότερα κτίσματα (κυρίως κατοικίες) του Ομάν χτίστηκαν και διατηρούνται ακόμα στην Αλ Χάμρα. Πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε ορόφους, με την οροφή να αποτελείται συνήθως από φύλλα φοινικιάς. Επόμενος σταθμός μας είναι η οροσειρά Σαμς, το Βουνό του Ήλιου, όπως λέγεται στα αραβικά, το υψηλότερο βουνό στο Ομάν. Εδώ θα δούμε το ομώνυμο φαράγγι, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας», ένα τοπίο σκληρό, αυστηρό, όσο και επιβλητικό, μία ανέλπιστη έκφραση της απεραντοσύνης στην αραβική χερσόνησο. Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο Μάσκατ.

6η-7η ημέρα: Μάσκατ (ελεύθερες ημέρες)

Δύο ελεύθερες ημέρες στο Μάσκατ. Μπορείτε με τον αρχηγό μας να κάνετε μια χαλαρή βόλτα στην πόλη και να ανακαλύψετε τις λιγότερο γνωστές πλευρές της. Είναι επίσης μία ευκαιρία για να απολαύσετε τις παραλίες του Μάσκατ με τα κρυστάλλινα νερά. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μάσκατ – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
Double Room 749 € 590 €
Twin Room 749 € 590 €
Triple Room 749 € 590 €
Single Room 1309 € 590 €

Αριθμός Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

WY 194

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΣΚΑΤ

23:20

06:30

WY 193

ΜΑΣΚΑΤ – ΜΑΣΚΑΤ

14:45

19:00

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 4*. Στην Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ διαμονή σε σκηνή στην έρημο.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται
Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).

 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 590.

Βίζα στο Ομάν περίπου 58 € (η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά, κατά την είσοδο στη χώρα)