Αναχώρηση: 26/4, 1/5, 14/6

 4,  5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα – Μάλτα, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με Aegean για Μάλτα. Άφιξη και ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού Βαλέττα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, διότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Παλιά Πόλη απαγορεύεται. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε πανοραμικά τα δύο φυσικά λιμάνια της Μάλτας και τις τρεις ιστορικές πόλεις που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και του 1942. Θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και τέλος, θα δούμε το καταπληκτικό Παλάτι των Μαγίστρων με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2η μέρα: Μάλτα – Μόστα – Τα Άλι – Ραμπάτ – Μεδίνα

Πρωινή ξενάγηση στο κέντρο του νησιού. Στην Μόστα θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί. Συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Τα Άλι, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού, καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψή μας στην «Σιωπηλή Πόλη» Μεδίνα (Mdina), που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει κατά τον μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Χρόνος ελεύθερος καιεπιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικά μπορούμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Ανάστασης στη Βαλέττα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μάλτα (Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο: 50€/άτομο)

Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, το μαγευτικό Γκόζο. Μεταφορά στο πορθμείο και επιβίβαση στο Ferryboat. Θα επισκεφθούμε την Γκαντίγια (Ggantija) με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή, την πρωτεύουσα του Γκόζο Βικτώρια με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, απ΄ όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος, το γραφικό ψαροχώριΣλέντι (Xlendi), όπου μπορείτε προαιρετικά να γευματίσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μάλτα – Τρεις Πόλεις – ΜάρσασλοκΑθήνα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τις «Τρεις Πόλεις», την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλια, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά, με τα κτίρια της Ιεράς Εξέτασης, των μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου κλπ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παραθαλάσσιο στολίδι της Μάλτας με τις πολύχρωμες βάρκες, το ψαροχώριΜάρσασλοκ. Ελεύθερος χρόνος, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής, για όσους επιλέξουν το τετραήμερο πρόγραμμα.

 

5η μέρα: Μάλτα – Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-ΜάλταΑθήνα με Aegean
 • Μεταφορά από/προς αεροδρόμιο της Μάλτας
 • 3,4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο BE HOTEL 4*
 • Ξενάγηση στη Βαλέτα με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Εκδρομή σε Μόστα, Μεδίνα, Ραμπάτ, Τα Άλι
 • Ξενάγηση στις Τρεις Πόλεις (Σέγκλεα, Κοσπίκουα, Βιτοριόζα) και στο εντυπωσιακό ψαροχώριΜάρσασλοκ
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (€150)
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Τιμές κατ’ άτομο:

4 μέρες            5 μέρες

26-29/4           1-5/5

Δίκλινο                                       459€          499€

3ο άτομο έως 12 ετών             359 €          399€

Μονόκλινο                                589€           679€