1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

 2η ΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ-Γέρασα, Ξενάγηση πόλης
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η “Πομπηϊα της Ανατολής”. Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά.  Επιστροφή στο Αμμάν ‘οπου θα ξεκινήσουμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν.
Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στην συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ,
που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Λίγος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ-Μάταμπα, Όρος Νέμπο – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Νεκρά Θάλασσα μέσω ενδιάμεσων στάσεων. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μΧ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Άφιξη το απόγευμα στην Νεκρά Θάλασσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΠΕΤΡΑ (Ξενάγηση πόλης)
Πρωινό και αναχώρηση για την μοναδική Πέτρα. Άφιξη και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ- Μικρή Πέτρα (Μπέιντα)  – Σαφάρι στο Ουάντι Ραμ – ΑΜΜΑΝ 
Πρωινό και ξενάγηση την Μπέιντα, την «Μικρή Πέτρα» όπου θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά όπου θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ουάντι Ράμ, την έρημο του Λορενς της Αραβίας μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Θα αφήσουμε το πούλμαν μας και με Jeep 4Χ4 (ανοιχτού τύπου με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ. Αναχώρηση για το Αμμάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ :  ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ 
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΧ. ΞΕΝ.             ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ. 1ΚΛΙΝΟΥ ΦΟΡΟΙ
ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ Αμμάν(2), Νεκρά Θάλασσα (1), Πέτρα(1), Αμμάν(1)
ΔΩΡΟ ξενάγηση στην Μπέιντα (μικρή Πέτρα)
28/04,

03/05   ROYAL JORDANIAN

4* στο Αμμάν /5* Ημιδ/φη (Πρωινό &    5 δείπνα) 690 € 190 € 380 €

Ενδεικτικές πτήσεις ROYAL JORDANIAN :
ΑΘΗΝΑ ΑΜΜΑΝ   13.35 – 15.45
ΑΜΜΑΝ ΑΘΗΝΑ    10.25 – 12.50

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με την ROYAL JORDANIAN απευθείας πτήσεις
 • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Αμμάν σε 4* ξενοδοχείο
 • 1 διανυκτέρευση στην Πέτρα σε 5* ξενοδοχείο
 • 1 διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα σε ξενοδοχείο 5*
 • Πρωινό & 5 δείπνα
 • Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
 • Τοπικός Επίσημος ξεναγός γνώστης της κουλτούρας & της τοπικής γλώσσας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & λοιπές χρεώσεις 380€.
 • Φιλοδωρήματα 10€ υποχρεωτικά παραδοτέα στον αρχηγό της εκδρομής
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα