Αναχώρηση 26/04

BOYKOΥΡΕΣΤΙ- ΚΑΡΠΑΘΙΑ- ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ -ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ
απευθείας πτήσεις AEGEAN από Ηράκλειο

6ημέρες

1η ΗΜΕΡΑ,26/04 Παρασκευή: Ηράκλειο – Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 13:00, αναχώρηση στις 15:10 με Aegean air, μετά από1:45 λεπτά πτήσης πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, τη Μακεδονία και τη Βουλγαρία θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι, παραλαβή αποσκευών επιβίβαση στο πούλμαν. Επόμενός μας σταθμός θα είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ για όσους επιθυμούν θα μπορέσουν να απολαύσουν τη νυχτερινή βόλτα τους στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ,27/04 Σάββατο: Βουκουρέστι – Σινάια – Πρεντεάλ – Πύργος του Δράκουλα – Μπρασόβ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τα βουνά των  Καρπαθίων  διασχίζοντας την πεδιάδα  του  Δούναβηείναι  και η μεγαλύτερη της χώρας, στη διαδρομή θα δούμε τις απέραντες καλλιέργειες όσο και τις πετρελαιοπηγές που υπάρχουν στην περιοχή. Μετά  από 2 ώρες περίπου ευχάριστης διαδρομής μέσα στα καταπράσινα δάση θα φτάσουμε στη Σινάια το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων, το οποίο είναι το πιο κοσμοπολίτικο  τουριστικό θέρετρο της χώρας. Πρώτος μας  σταθμός  θα είναι το Παλάτι Πέλες, του πρώτου  βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου του  Α΄,  το οποίο χαρακτηρίζεται το στολίδι της  περιοχής. Η Επόμενή μας στάση θα είναι στο όμορφο Μοναστήρι της Σινάιας, χτισμένο από  τον Μιχαήλ Κατακουζινό το 17ο αιώνα, στο οποίο μπορούμε να θαυμάσουμε τόσο την αρχιτεκτονική όσο και τις μοναδικές αγιογραφίες του. Έπειτα θα περάσουμε  από την ψηλότερη πόλη της χώρας και τουριστικό θέρετρο του Πρεντεάλ με υψόμετρο 1.110 μ. φτάνοντας στο Θρυλικό  Πύργο του Δράκουλα των Καρπαθίων, ο οποίος δεσπόζει στην περιοχή θυμίζοντάς μας την ιστορία του παρελθόντος. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πόλη του Μπρασόβ κάνοντας το γύρο της πόλης θα θαυμάσουμε την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το πρώτο Ρουμάνικο σχολείο, την κεντρική Πλατεία με το κτίριο του Ιστορικού μουσείου, το Δημαρχείο, τη Νομαρχία, το Θραματικό θέατρο, κτίρια τα οποία ξεχωρίζουν για τη μοναδική αρχιτεκτονική τους, τη Μαύρη  Εκκλησία, η μεγαλύτερη γοτθικού ρυθμού στα Βαλκάνια. Το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι. Το βράδυ θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Ανάστασης, στη ελληνική εκκλησία. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ,28/04 Κυριακή: Βουκουρέστι – Μογκοσοάια

Μετά το πρωινό εκδρομή στο μοναστήρι Μογκοσοάια, το μεσημέρι θα έχουμε το πασχαλινό γεύμα. Τοαπόγευμα ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση στα καταπράσινα πάρκα της πόλης με τις όμορφες λίμνες τους. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ,29/04 Δευτέρα: Μαύρη Θάλασσα – Δούναβης

Μετά το πρωινό ημερήσια εκδρομή στη Μαύρη Θάλασσα όπου στη διαδρομή θα δούμε το Δούναβη ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά ποτάμια του κόσμου. Φτάνοντας θα επισκεφτούμε την πόλη της Κωνστάντζας το μοναδικό λιμάνι της χώρας και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης. Επόμενος μας σταθμός θα είναι το πιο κοσμοπολίτικο θερινό τουριστικό θέρετρο της Ρουμανίας, την Μαμάια με μία τεράστια αμμώδης παραλία. Το βράδυ επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ,30/04 Τρίτη: Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπίτι του Λαού, το πιο επιβλητικό παλάτι της χώρας, το οποίο είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το  Πεντάγωνο, όπου σήμερα εκεί στεγάζεται το Κοινοβούλιο, ακολουθεί το Πατριαρχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ,01/05 Τετάρτη: Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό μεταφορά των αποσκευών στο πούλμαν όπου θα ξεκινήσουμε το γύρο της πρωτεύουσας της Ρουμανίας (το Μικρό Παρίσι όπως έχει χαρακτηριστεί), θα δούμε η Πλατεία στην οποία ξεκίνησε  η επανάσταση το 1989 όπου είναι  ακόμα φανερά τα σημάδια των  γεγονότων, το Πανεπιστήμιο, το Σπίτι  του  Στρατού, την Όπερα, το Μέγαρο μουσικής, το ποτάμι Ντουμπόβιτσα, το οποίο διασχίζει την πόλη, το κτίριο της Κυβέρνησης της Ρουμανίας, την Αψίδα του Θριάμβου, το Σπίτι του Ελεύθερου Τύπου. Αμέσως μετά θα περπατήσουμε στο Ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου θα δούμε την Ελληνική εκκλησία της Σταυροπόλεως, τη Ρώσικη εκκλησία με τους μοναδικούς τρούλους, και πολλά άλλα κτίρια τα οποία μας θυμίζουν τόσο την αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας, όσο και των πόλεων της δυτικής Ευρώπης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο, αναχώσηση στις 17:45, άφιξη στο Ηράκλειο στις 19:00.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

26/04   M.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  : 13:00 – 15:10

01/05 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ      ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ :  17:45 – 19:00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

✓ Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Βουκουρέστι – Ηράκλειο με απ’ ευθείας πτήση Aegean Ηράκλειο – Βουκουρέστι – Ηράκλειο.

✓ Βαλίτσα 23κ και χειραποσκευή 8κ.

✓ Οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

✓ 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένοo ξενοδοχείο IBIS 3* https://ibishotels.ro/ibis-gara-de-nord/ ή παρόμοιο, (4€    με ταξί έως το κέντρο, με μετρό 7λεπτά έως το κέντρο), σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό  στο Βουκουρέστι. (Για όσους επιθυμούν η διαμονή τους να είναι σε ξενοδοχεία 4*, ΗΤL Best Western Del or 4****, ή παρόμοιο, με επιπλέον χρέωση είναι 50 € κατ΄ άτομο για το σύνολο της διαμονής).

✓ Το πασχαλινό γεύμα.

✓ Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός και συνοδός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων 150€/άτομο
  • x Εισιτήρια στα τελεφερίκ
  • x Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • x Ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.