16 ημέρες

Αναχωρήσεις : 11/4, 12/5

 • Highlights

  • Περπατήστε στη γραφική Σαφρανμπολού με τα ιδιότυπης οθωμανικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακά της σπίτια.
  • Θαυμάστε τα βυζαντινά μνημεία και την εξαιρετική ομορφιά της Τραπεζούντας.
  • Εκδράμετε στο ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης, το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.
  • Εξερευνήστε τις αρμενικές εκκλησίες στις όχθες και στα νησιά της λίμνης Βαν.
  • Δείτε τα ρωμαϊκά τείχη του Ντιγιαρμπακίρ, της «ανεπίσημης πρωτεύουσας» του τουρκικού Κουρδιστάν.
  • Ανεβείτε στο όρος Νεμρώδ για να αντικρύσετε τα τεράστια αγάλματα της αρχαίας Κομμαγιανής.
  •  Επισκεφθείτε τη Χαρράν, τον ομφαλό της Μεσοποταμίας, με τα αλλόκοτα, κωνικά σπίτια.

 

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*. Στην Τραπεζούντα το εξαιρετικό Zorlu Grand Hotel 5*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα
 • Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
 • Εμπειρότατο ξεναγό, ο οποίος με τις γνώσεις του θα συμβάλλει στο να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές αυτής της τόσο ιδιαίτερης περιοχής.
 • Επισκεπτόμαστε τη Σινώπη και τη Σαμψούντα, την πρωτεύουσα των Μιθριδατών, το Σιβάς με τα σελτζουκικά μνημεία, την Τραπεζούντα, τη «βασίλισσα» των πόλεων του Εύξεινου Πόντου, και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, το ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης.

1η ημέρα: Αθήνα – Άγκυρα (Πτήση) – Σαφράνμπολις

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την από 13/10/1923 πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, μέσω Κωνσταντινούπολης. Η Άγκυρα βρίσκεται στην καρδιά της Ανατολίας, σε υψόμετρο 850 μέτρων. Είναι μια πόλη-Ιανός, μια πόλη με δύο όψεις: η μία σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ, για τη δημιουργία ενός σπουδαίου ασιατικού κέντρου στη νέα Τουρκική Δημοκρατία, η άλλη παλιά, που μαρτυρεί το παρελθόν της τουρκικής πρωτεύουσας. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για τη Σαφράνμπολις (Θεοδωρούπολη), την πόλη του σαφράν, μια πολύ γραφική κωμόπολη που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής τουρκικής αρχιτεκτονικής. Τα περίπου 150 παραδοσιακά της σπίτια με πέτρινο ισόγειο και δύο ορόφους φτιαγμένους από ξύλινα δοκάρια δεμένα μεταξύ τους με ειδική τεχνική και επιχρισμένα με λάσπη και χρώμα, αποτελούν τα πιο κομψά σωζόμενα δείγματα της ιδιότυπης οθωμανικής αρχιτεκτονικής των τελευταίων δεκαετιών του 19ου αι. Η πόλη είναι φημισμένη για τα νοστιμότατα λουκούμια της, καθώς και για τα σταφύλια Çavus, γλυκά με πολύ λεπτή φλούδα. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στην πόλη για να θαυμάσουμε τα παραδοσιακά της σπίτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σαφράνμπολις – Σινώπη – Αμάσεια

Στη σημερινή διαδρομή μας κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας θα επισκεφθούμε τη Σινώπη, την αρχαιότερη ελληνική πόλη του Πόντου και μητρόπολη των αποικιών του Πόντου. Θα συνεχίσουμε για την Αμάσεια, γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα. Είναι η πιο γραφική από τις εσωτερικές πόλεις του δυτικού Πόντου, κτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Γεζίλ Ιρμάκ (Yesil Irmak: Πράσινος ποταμός, ο αρχαίος Ίρης). Η αριστερή κοίτη του ποταμού ακουμπά σ΄ έναν επίπεδο βράχο, πάνω στον οποίο είναι χτισμένα μια σειρά από πανέμορφα σπίτια της οθωμανικής περιόδου. Ο επάνω όροφος των σπιτιών αυτών προεξέχει, δημιουργώντας εξώστες πάνω από το ποτάμι, μια εικόνα πολύ γραφική. Το 300 π.Χ. η Αμάσεια έγινε πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλιάδων του Πόντου, οι οποίοι ενίσχυσαν με πύργους και τείχη το απρόσιτο φαράγγι και λάξεψαν στο βράχο μνημειώδεις βασιλικούς τάφους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αμάσεια – Σιβάς (Σεβάστεια)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Σιβάς, που κατά τη Ρωμαϊκή εποχή ονομαζόταν Σεβάστεια και ήταν μεγάλη και σπουδαία εμπορική πόλη. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1275 μέτρων στη κοιλάδα του Κιζίλ Ιρμάκ (Kizil Irmak: Κόκκινος ποταμός, ο αρχαίος Άλυς). Φθάνοντας θα επισκεφθούμε διάφορα μνημεία από την εποχή των Σελτζούκων, οι οποίοι την κατέλαβαν το 1071 και την ονόμασαν Σιβάς, όπως τον Gök Medrese (Μπλε μεντρεσές, 1271), το πιο αξιόλογο μνημείο σελτζουκικής αρχιτεκτονικής της πόλης, το Ulu Camii, δηλαδή το Μεγάλο Τζαμί (τέλη του 11ου αι. ή στις αρχές του 12ου αι.) κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σιβάς (Σεβάστεια) – Σαμψούντα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σαμψούντα, την αρχαία Αμισό, από τις πιο σημαντικές πόλεις της Τουρκίας στον Εύξεινο Πόντο. Άφιξη και επίσκεψη της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σαμψούντα – Κερασούντα – Τραπεζούντα

Πρωινή αναχώρηση για τη γειτονική πόλη της Κερασούντας. Αρχαία αποικία της Σινώπης, η πόλη είχε μέχρι το 1922 έντονο ελληνικό χρώμα, με τον ελληνικό πληθυσμό να αποτελεί τη μεγάλη πλειοψηφία. Αφού κάνουμε μια βόλτα στην Κερασούντα, συνεχίζουμε για την Τραπεζούντα, τη μητρόπολη της ΝΑ πλευράς του Εύξεινου Πόντου. Η πόλη αυτή παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα βυζαντινά της μνημεία, καθώς υπήρξε μια “μικρή Κωνσταντινούπολη”, την εξαιρετική ομορφιά της, και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Ιδρύθηκε στα τέλη του 7ου π.Χ. αι. από Έλληνες αποίκους της Σινώπης, δηλαδή καταγόμενους από τη Μίλητο. Εδώ ο Ξενοφών και οι Μύριοί του ξαναβρήκαν τον ελληνικό κόσμο στα τέλη του 5ου αι. π.Χ., όταν, μετά τον θάνατο του βασιλιά Κύρου, ξεκίνησαν από τα Κούναξα της Περσίας, διέσχισαν το οροπέδιο της Ανατολίας και τον ορεινό όγκο των Ποντικών Άλπεων και ύστερα από έξι μηνών πεζοπορία, έχοντας διανύσει 1.700 χιλιόμετρα σε εχθρικούς και ξένους τόπους, έφτασαν στην “επί θάλατταν εις Τραπεζούντα, πόλιν Ελληνίδα, οικουμένην έν τω Εύξείνω Πόντω, Σινωπέων αποικίαν έν τη Κόλχων χώρα…”. Αυτό το Μαυροθαλασσίτικο λιμάνι, στους πρόποδες της οροσειράς του Πόντου, βρισκόταν στο τέρμα του μεγάλου ασιατικού δρόμου που ξεκινούσε από τη Μεσοποταμία, τη Περσία, το Αφγανιστάν, την Ινδία και την Κίνα. Για δυόμισι περίπου αιώνες -από το 1204, όταν αλώθηκε η Πόλη από τους Σταυροφόρους ως το 1261, όταν οι Παλαιολόγοι επανήλθαν στην Κωνσταντινούπολη- η Τραπεζούντα, ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μεγάλων Κομνηνών, διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο, τόσο ως πολιτική δύναμη όσο και ως οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, η Τραπεζούντα έμεινε για λίγο διάστημα ο τελευταίος προμαχώνας του βυζαντινού πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα επισκεφθούμε την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας του 13ου αιώνα, το μόνο βυζαντινό μνημείο σ΄ ολόκληρο τον Πόντο που έχει αναστηλωθεί και λειτουργεί ως μουσείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τραπεζούντα (ξενάγηση) – Παναγία Σουμελά – Τραπεζούντα

Ξενάγηση στην πόλη της Τραπεζούντας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας του 13ου αιώνα, το μόνο βυζαντινό μνημείο σ΄ ολόκληρο τον Πόντο που έχει αναστηλωθεί και λειτουργεί ως μουσείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Fatih Camii, το τζαμί του Πορθητή, που είναι στην πραγματικότητα η παλιά εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοκεφάλου, μια πολύ παλιά βυζαντινή βασιλική στην οποία προστέθηκε τρούλος τον 13ο αι. Ήταν ο μητροπολιτικός ναός της αυλής της Τραπεζούντας και εδώ γίνονταν επιβλητικές τελετές (στέψεις, κηδείες, ταφές αυτοκρατόρων και μητροπολιτών, ενθρονίσεις κλπ.) στα 258 χρόνια της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας. Θα δούμε επίσης το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, τη νεοκλασική έπαυλη του τραπεζίτη Κωνσταντίνου Καπαγιαννίδη (Αρχοντικό Ατατούρκ) και άλλα παλιά αρχοντικά της πόλης, τα τείχη των Κομνηνών, τον Πύργο της βασίλισσας Ειρήνης”, κατασκευασμένος από την αυτοκράτειρα Ειρήνη της Τραπεζούντας το 1340 και θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης και της παραλίας από λόφο Boztepe (Μίθριον Όρος). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης, το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, λαξεμένο σε μια σχισμή του βράχου, στη καρδιά των Ποντιακών Άλπειων σε υψόμετρο 1300 μ. Η Μονή της Παναγίας Σουμελά ιδρύθηκε τον 4ο αι από τους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο, στο σημείο που βρέθηκε η αγιογραφημένη από τον Απόστολο Λουκά εικόνα της Παναγίας. Επί 16 αιώνες η μονή του Πόντου ήταν θεματοφύλακας της ελληνικής γλώσσας και της Ορθοδοξίας, αναζωπυρώνοντας σε κάθε δύσκολη ιστορική στιγμή την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των πιστών. Το 1923, η μονή Σουμελά λεηλατήθηκε, κάηκε και εγκαταλείφθηκε. Το 1938, ο μοναχός Αμβρόσιος ο Σουμελιώτης επέστρεψε στη μονή και μετέφερε στην Ελλάδα, μαζί με ορισμένα ιερά κειμήλια της μονής, και την κρυμμένη εικόνα της Παναγίας, η οποία τοποθετήθηκε στη ομώνυμη Μονή της Παναγίας που χτίστηκε το 1951 στην Καστανιά Ημαθίας. Το κύριο μέρος του μοναστηριού απαρτίζουν ο ξενώνας, η ιερή σπηλιά με τις αγιογραφίες, η πηγή με το Αγίασμα, το κωδωνοστάσιο και τα εννιά παρεκκλήσια. Όλα τα κτίσματα της μονής βρίσκονται, δυστυχώς, σε θλιβερή κατάσταση εξαιτίας των βανδαλισμών που έχουν προκληθεί, ενώ πολλές από τις υπέροχες αγιογραφίες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές. Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης της μονής. Επίσκεψη και επιστροφή στην Τραπεζούντα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τραπεζούντα – Ερζερούμ (Θεοδοσιούπολη)

Πρωινή αναχώρηση για το Ερζερούμ (Γη των Ρουμ), που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο με υψόμετρο 1950 μέτρων. Η πόλη διαθέτει σημαντικά μνημεία σελτζουκικής περιόδου. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη με τα σημαντικά μνημεία σελτζουκικής περιόδου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ερζερούμ – Καρς

Αναχώρηση από το Ερζερούμ με προορισμό μας το Καρς, στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας, πολύ κοντά στην Αρμενία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Καρς – Ανί – Καρς

Ολοήμερη εκδρομή στο Ανί, μια ερειπωμένη μεσαιωνική πόλη πολύ κοντά στα σύνορα με την Αρμενία. Στην πραγματικότητα, η πόλη υπήρξε η πρωτεύουσα του μεσαιωνικού βασιλείου της Αρμενίας, φτάνοντας στην ακμή της να μετράει έως και διακόσιες χιλιάδες κατοίκους. Μετά την επίσκεψή μας θα επιστρέψουμε στο Καρς. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Καρς – Ντογκουμπεϊγιαζίτ – Βαν

Πρωινή αναχώρηση για το Ντογκουμπεϊγιαζίτ, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας, στα σύνορα με το Ιράν Η πόλη είναι χτισμένη σε μια πεδιάδα στους πρόποδες του Αραράτ. Επίσκεψη στο παλάτι του Κούρδου διοικητή Ισχάκ πασά του 17ου αιώνα, που αποτελεί ένα σύμπλεγμα φρουρίου – παλατιού – τζαμιού εντυπωσιακής ομορφιάς, με στοιχεία σελτζουκικής, οθωμανικής, Γεωργιανής, Ιρανικής και Αρμενικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε για την πόλη Βαν, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της ομώνυμης λίμνης. Ιδρύθηκε πριν το 800 π.Χ. και ήταν πρωτεύουσα της επαρχίας Βαν, που ήταν παλιότερα γνωστή και ως Βασπουρακάν. Η λίμνη Βαν, η μεγαλύτερη της Τουρκίας, καλύπτει μια επιφάνεια 3.700 τ.χλμ. και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.720 μ. ανάμεσα σε ηφαιστειογενή βουνά ύψους πάνω από 3.000 m στην καρδιά της παλιάς Μεγάλης Αρμενίας. Στις όχθες και στα 4 νησιά της λίμνης υπάρχουν πολλές φθαρμένες ή ερειπωμένες αρμενικές εκκλησίες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Βαν (κάστρο Χοσάπ – λίμνη Ακνταμάρ)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη και επίσκεψη στο κάστρο Χοσάπ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το νησάκι Ακνταμάρ, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της λίμνης, στο οποίο θα δούμε την αρμένικη εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Ο χρονολογείται στον 10ο αιώνα και είναι ένας από τους ελάχιστους μάρτυρες της κάποτε μεγάλης αρμενικής κοινότητας της οθωμανικής Τουρκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Βαν – Ντιγιάρμπακιρ

Πρωινή αναχώρηση για το Ντιγιαρμπακίρ, ο πληθυσμός του οποίου αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από Κούρδους και έτσι η πόλη κάποιες φορές αναφέρεται και ως η “ανεπίσημη πρωτεύουσα” του τουρκικού Κουρδιστάν. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το κάστρο και τα μήκους 6 χιλιομέτρων τείχη του,  – από τα μεγαλύτερα οχυρωματικά έργα της ρωμαϊκής περιόδου. Κτίστηκαν από τον Κωνστάντιο Β΄ και επεκτάθηκαν από τον Βαλεντινιανό Α΄ στο διάστημα 367-375 μ.Χ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Ντιγιάρμπακιρ – Νεμρούτ – Ούρφα

Πρωινή αναχώρηση για την Ούρφα, έναν σημαντικό σταθμό στον δρόμο της εύφορης Μεσοποταμίας. Στη διαδρομή μας, και χρόνου επιτρέποντος, θα επισκεφθούμε το όρος Νεμρούτ (Νεμρώδ), στην κορυφή του οποίου βρίσκονται τα τεράστια αγάλματα της αρχαίας Κομμαγιανής. Συνεχίζουμε για τη «μουσουλμανική Βενετία», τη Sanli Urfa, τη «Θεϊκή Ούρφα». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ούρφα – Γκιομπεκλί Τεπέ – Χαρράν –Ούρφα

Απ’ όλες τις πόλεις της περιοχής, η Ούρφα έχει καλύτερα διατηρήσει την αρχιτεκτονική και το χρώμα της στις ιστορικές γειτονιές της. Το χρώμα, οι μυρωδιές της πόλης, οι άνθρωποι και η όλη ατμόσφαιρά της θυμίζουν χώρα περισσότερο αραβική παρά τουρκική. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων την ιερή λίμνη με τα χιλιάδες ψάρια και το κάστρο της πόλης. Χρόνου επιτρέποντος, θα κάνουμε μια στάση Συνεχίζουμε για το Γκιομπεκλί Τεπέ, μόλις 20 χλμ. έξω από την Ούρφα, σε ένα ύψωμα 70 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σε αυτή την περιοχή έχουν ανακαλυφθεί προϊστορικοί ναοί της Νεολιθικής Εποχής, που έχουν χρονολογηθεί γύρω στο 11.500 π.Χ. και είναι οι αρχαιότεροι στον κόσμο. Συνεχίζουμε για τη Χαρράν, που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Εδώ και 4.000 χρόνια η Χαράν, χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει ποτέ ονομασία, προσέλκυσε πλήθος λαών και εξακολουθεί να είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις στη Γη που δεν έπαψε ποτέ να κατοικείται. Πόλη ιερή, πόλος έλξης προσκυνητών, αναφέρεται συχνά στη Βίβλο, αφού ήταν το μέρος όπου κατοίκησε ο Αβραάμ όταν, φεύγοντας από τη Ούρφα, κατευθυνόταν προς τη Γη της Επαγγελίας. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στο Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία και μοιάζει να αποτελεί τον ομφαλό της Μεσοποταμίας. Χάρη στη γεωγραφική της θέση, έζησε λαμπρές περιόδους ακμής, έως ότου καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την επέλαση των Μογγόλων, το 1250. Το σήμα-κατατεθέν της Χαράν είναι τα φτιαγμένα από λάσπη αλλόκοτα, κωνικά σπίτια της, που μοιάζουν με κυψέλες. Επιστροφή στην Ούρφα. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Ούρφα – Γκαζιαντέπ – Άδανα

Πρωινή αναχώρηση για την Γκαζιαντέπ, πόλη που κατά μία εκδοχή βρίσκεται στη θέση της σελευκιδικής Αντιόχειας του Ταύρου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα επισκεφθούμε στο μουσείο μωσαϊκών του Ζεύγματος. Κατόπιν συνεχίζουμε για τα Άδανα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Άδανα – Αντιοχεία – Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση για την Αντιοχεία, ή Αντιόχεια η Μεγάλη, λίκνο του ελληνικού πολιτισμού στην περιοχή της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο : 1490€

Κατ’ άτομο σε μονόκλινο : 2065€

Φόροι αεροδρομίων : 275€

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1842

11.04.2020

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

05:50

07:10

ΤΚ 2134

11.04.2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ

09:00

10:20

ΤΚ 2469

26.04.2020

ΑΔΑΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

20:00

21:50

ΤΚ 1841

27.04.2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:00

02:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠEΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* προσεκτικά επιλεγμένα (από τα καλύτερα σε κάθε περιοχή).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας τοπικός αρχηγός που είναι και διπλωματούχος ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός επιπλέον του τοπικού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων :  €275
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (πληρώνονται τοπικά περίπου: € 95)