Πρώτος μας σταθμός μας η πόλη των Χανίων,η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης και για τους περισσότερους και η ομορφότερη. Κάνοντας μια βόλτα με τα πόδια μπορεί κανείς να δει το Ενετικό λιμάνι, την σκεπαστή και σε σχήμα σταυρού αγορά, τα στενά δρομάκια καθώς και τα κτήρια από την Ενετική και Τουρκική περίοδο.

Φεύγοντας από τα Χανιά επόμενη στάση στη λίμνη του Κουρνά, η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη. Η λίμνη είναι σημαντικός σταθμός για αποδημητικά πουλιά, έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νatura 2000 και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή προστασίας Ορνιθοπανίδας. Βρίσκεται σε μια κοιλάδα μεταξύ των ορεινών όγκων των Λευκών Ορέων, σε ένα πανέμορφο τοπίο. Απολαύστε μια βόλτα γύρω από τη λίμνη, της οποίας το χρώμα του νερού αλλάζει κάθε ώρα της ημέρας, ταΐστε τις πάπιες, ή ακόμα απολαύστε ένα υπέροχο μπάνιο στα ρηχά νερά. Ολοκληρώστε την επίσκεψη με ένα γεύμα σε μια από τις ταβέρνες στην όχθη της λίμνης.

Επιστρέφοντας προς Ηράκλειο μια στάση στην επίσης γραφική πόλη του Ρεθύμνου είναι στο πρόγραμμα μας . Εδώ μπορεί κανείς να δει Τούρκικα και Ενετικά καλοδιατηρημένα σπίτια, την Ενετική κρήνη Ριμόντι όπως επίσης και μιναρέδες που δίνουν την αίσθηση της ανατολίτικης κουλτούρας.

Με την δύση του ήλιου και αφότου έχουμε πάρει μια αντιπροσωπευτική γεύση από την δυτική μεριά του νησιού μας είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στα ξενοδοχεία μας για ξεκούραση.

ΩΡΑΡΙΟ:

 

12.00   Άφιξη στα Χανιά

13.45   Αναχώρηση από Χανιά

14.30   Άφιξη στη λίμνη Κουρνά  ( για μπάνιο και φαγητό)

16.15   Αναχώρηση από λίμνη Κουρνά

16.45   Άφιξη στο Ρέθυμνο

18.00   Αναχώρηση από Ρέθυμνο

19.30    Επιστροφή Ηράκλειο

 

Διαδρομή:                                340χλμ.

Διάρκεια:                                 10 Ώρες

Παραμονή Χανιά:                   1  Ώρα  και 45 λεπτά

Παραμονή λίμνη Κουρνάς:   1  Ώρα και 45 λεπτά ( για μπάνιο και φαγητό)

Παραμονή Ρέθυμνο :              1  Ώρα και 15 λεπτά

 

Έξτρα:  Δεν έχει