Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

Αλσατία, Γερμανική Σουηβία | Φεβρουάριος – Πρωτομαγιά 2020

Περίοδοι

 • Ιανουάριος – Μάρτιος 2020
 • Μάιος – Ιούνιος 2020

Αναχωρήσεις

27/2, 29/4

Highlights

 • Απολαύστε μια καταπληκτική κρουαζιέρα με σκάφος γυάλινου περιβλήματος στα εξαίσια κανάλια της «Μικρής Γαλλίας» στο Στρασβούργο.
 • Ανακαλύψτε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων τα εκπληκτικής ομορφιάς χωριά της Αλσατίας.
 • Βιώστε την εκπληκτική διαδρομή προς τη Χαϊδελβέργη και το Μπάντεν Μπάντεν.
 • Εξερευνήστε το Στρασβούργο με τα μοναδικά αξιοθέατά του.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-– ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την Χαϊδελβέργη, την διάσημη πανεπιστημιούπολη, χτισμένη στις όχθες του πλωτού ποταμού Νέκαρ. Επίσκεψη του κάστρου με τελεφερίκ και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πολύβουη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Στρασβούργο, στη δυτική πλευρά του ποταμού Ρήνου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Ημέρα αφιερωμένη στο Στρασβούργο η σημερινή. Θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης θαυμάζοντας τον καθεδρικό ναό Cathedral Notre Dame de Strasbourg (6η υψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), το φράγμα Βομπάν, το Palais de l Europe, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη συνοικία στην οποία βρίσκονται τα εντυπωσιακά κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε μια κρουαζιέρα με σκάφος γυάλινου περιβλήματος στα εξαίσια κανάλια της «Μικρής Γαλλίας» (το εισιτήριο της κρουαζιέρας δεν περιλαμβάνεται) και βόλτα στην πλατεία του επιβλητικού καθεδρικού ναού. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ – ΡΙΜΠΟΒΙΛ – ΕΓΚΙΣΧΑΪΜ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Κατά τη σημερινή μας διαδρομή θα ανεβούμε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων και θα φτάσουμε στο κουκλίστικο Ριμποβίλ. Συνεχίζουμε την πορεία μας  «Δρόμο του Κρασιού», επισκεπτόμενοι διάφορα χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια, όπως το μεσαιωνικό Έγκισχαϊμ και το «στολίδι της Αλσατίας», το Κολμάρ. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ – CLOCK ROAD – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για τη Γερμανία και την περιοχή του διάσημου Μέλανα Δρυμού (Schwarwald). Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο Τρίμπεργκ (Triberg), πόλη που αποτελεί από τα σημαντικότερα κέντρα του λεγόμενου Uhrenstrasse (Clock Road) της Γερμανίας, ο «Δρόμος του Ρολογιού» δηλαδή. Πρόκειται για μια τουριστική διαδρομή στην περιφέρεια του Μέλανα Δρυμού που συνδέει τα (πάμπολλα) κέντρα παραγωγής ρολογιών της ευρύτερης περιοχής. Συνεχίζουμε έπειτα προς βορρά για να επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Μπάντεν (Baden Baden),  φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του και το καζίνο του. Εδώ θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για έναν περίπατο, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από την αρχοντική αυτή πολιτεία που σαγήνευσε τσάρους, αυτοκράτορες και κάθε λογής γαλαζοαίματους της Γηραιάς Ηπείρου. Επιστροφή στο Στρασβούργο, για μια ακόμη βόλτα στη συνοικία της Μικρής Γαλλίας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (πανοραμική περιήγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη που αποτελεί την «οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης». Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

LH 1285

27/02/2020

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 1284

02/03/2020

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:50

00:35

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

LH 1285

29/04/2020

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:10

09:10

LH 1284

03/05/2020

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20

00:05

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
Double Room 460 € 230 €
Twin Room 460 € 230 €
Triple Room 460 € 230 €
Single Room 730 € 230 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 •  4 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hilton 4* στην καρδιά του Στρασβούργου
 •  Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 •  Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-συνοδός.
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 •  Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ :230 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα