7 ημέρες 

26 Οκτωβρίου, 02 , 09, 16  Νοεμβρίου

Τυνησία   «Ο μεγάλος γύρος των Οάσεων»                  

Χαμμαμέτ, Τύνιδα, Μουσείο Μπαρντώ, Καρχηδόνα, Σίντι Μπου Σάιντ, Μοναστίρ, Καϊρουάν, Γκάφσα, Τοζέρ, Νέφτα, Σέμπικα, Ταμέρζα, Ουνγκιζμέλ, Στο Ελ Τζερίντ, Κιμπίλι, Ντουζ, Ματμάτα, Ελ Τζεμ, Σους, Πορτ Ελ Καντάουι

Ηράκλειο – Τύνιδα – Ηράκλειο με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

1Η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΥΝΗΣΙΑ – ΧΑΜΜΑΜΕΤ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τυνησία. Άφιξη στο αεροδρόμιο (Enfidha), υποδοχή από τον ξεναγό μας και τον αντιπροσωπο μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Χαμμαμέτ. Χρόνος στη διάθεσή σας. Το απόγευμα περιήγηση στο τουριστικό θέρετρο Χαμμαμέτ και στη Μεσογειακή Μεδίνα του. Θα επισκεφθούμε τη Ναμπέλ, μια αρχαία πόλη που ιδρύθηκε από τους Έλληνες και έφερε το όνομα Νεάπολη. Σήμερα η Ναμπέλ αποτελεί σπουδαίο τουριστικό θέρετρο της χώρας λόγω των μεγάλων σε μήκος παραλίων της που είναι αμμώδεις και με πεντακάθαρα νερά. Επιπλέον φημίζεται για είδη λαϊκής τέχνης και ειδικά την καλαθοπλεκτική, αγγειοπλαστική, χαλκοπλαστική κ.λπ., καθώς και για την τοπική καραμελοποιία και τα ζαχαρωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η Ημέρα :  ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΤΥΝΙΔΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΑΡΝΤΩ – ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ – ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την Τύνιδα. Άφιξη και επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντώ, που έχει μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες συλλογές ψηφιδωτών στον κόσμο. Στη συνέχεια διασχίζοντας  τις κεντρικές λεωφόρους  της Τύνιδας, θα επισκεφθούμε το χώρο όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο της Τυνησίας και το Τέμενος Ζιτούνα και κατηφορίζοντας θα μπούμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της Τύνιδας. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στα σουκς, φθάνουμε στην πύλη της εισόδου της Μεδίνας και μπαίνουμε στη λεωφόρο Μπουργκίμπα, μια από τις μεγαλύτερες λεωφόρους της Τύνιδας, όπου βρίσκεται και το σύγχρονο εμπορικό κέντρο της πόλης. Χρόνος στη διάθεσή σας. Μετά από μία σύντομη διαδρομή και περνώντας από  τη λίμνη της Τύνιδας(Ντου Λακ), φθάνουμε στην Καρχηδόνα  όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρό τησ και τις θέρμες του Αντονίνου. Στη συνέχεια μεταφορά στο γραφικό χωριό Σίντι Μπου Σάιντ με την ανδαλουσιάνικη αρχιτεκτονική του, την πανοραμική θέα του στη μεσόγειο και την όμορφη μαρίνα του. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε ένα πανέμορφο καφενέ ένα μοναδικό αραβικό καφέ ή τσάι μέντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η Ημέρα :  ΧΑΜΜΑΜΕΤ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ημέρα ελεύθερη για προσωπικές δραστηριότητες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η Ημέρα : ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΜΟΝΑΣΤΙΡ – ΚΑΙΡΟΥΑΝ – ΓΚΑΦΣΑ – ΤΟΖΕΡ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την Τοζέρ. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το Μοναστίρ, πανεπιστημιούπολη και γενέτειρα του επί χρόνοια απελευθερωτή και προέδρου της Τυνησίας Μπουργκίμπα και επίσκεψη στο μαυσωλείο του. Αναχώρηση και άφιξη στην Καϊρουάν και περιήγηση της πόλης με επισκέψεις στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, το τέμενος του συντρόφου του προφήτη(κουρέα), με τα περίφημα αραβουργήματα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με το πρώτο ιερό Τέμενος  που χτίστηκε στη βόρεια Αφρική. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Μεντίνα, με την ενδιαφέρουσα αγορά της. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, τσάι και παραδοσιακά γλυκά. Επίσκεψη σε εργαστήριο χειροποίητων χαλιών-παραδοσιακή τέχνη της Καιρουάν. Αναχώρηση για την Τοζέρ με μία διαδρομή δίπλα στους πρόποδες του Άτλαντα. Περνώντας από την Γκάφσα φθάνουμε στην μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, το Τοζέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5Η Ημέρα: ΤΟΖΕΡ-ΝΕΦΤΑ-ΣΕΜΠΙΚΑ-ΤΑΜΕΡΖΑ-ΟΥΝΓΚΙΣΜΕΛ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Επιβίβαση σε jeep 4X4 (υποχρεωτικά στη διάρκεια της εκδρομής η ζώνη ασφαλείας), και επίσκεψη στο πανέρι της όασης της Νέφτα. Θα συνεχίσουμε με τις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ, χαμένες στις τραχιές οάσεις του Άτλαντα, όπου  βρίσκεται το στούντιο που γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των Άστρων». Επιστροφή στο ξενοδοχείο της Τοζέρ. Χρόνος για χαλάρωση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα περιήγηση στην πόλη της Τοζέρ με την ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την αγορά της. Επίσκεψη στη μεγαλύτερη όασης της Τυνησίας, όπου καθώς θα τη διασχίζουμε, θα αισθανθούμε την ατμόσφαιρα της όασης και την δροσιά της. Επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της όασης όπου θα δούμε ζώα της ερήμου. Η διαδρομή αυτή προαιρετικά (έξοδα ατομικά) μπορεί να γίνει με Παϊτόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Μετά το δείπνο επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σάριετ, όπου θα δούμε εικόνες από την ιστορία της χώρας, από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, και θα ακούσουμε την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες». Διανυκτέρευση.

6Η  Ημέρα: ΤΟΖΕΡ – ΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ – ΚΙΜΠΙΛΗ – ΝΤΟΥΖ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την Ντουζ, την πόρτα της ερήμου, διασχίζοντας την αλμυρή λίμνη του Σοτ Ελ Τζερίντ. Η επιφάνεια της λίμνης είναι καλυμμένη από αλάτι, όπου ιδιαίτερα μετά τη βροχή έχουμε την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε παγετώνα. Στο Ελ Τζερίντ βρίσκουμε και τα περίφημα τριαντάφυλλα της ερήμου. Σύντομη στάση για να φωτογραφίσουμε τις αντανακλάσεις στην έρημο. Στη συνέχεια περνώντας από την Κιμπίλη με την όαση της, φθάνουμε στην επόμενη πανέμορφη όαση της Ντουζ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται δίπλα  στους αμμόλοφους και πριν τη δύση του ηλίου θα κάνουμε τη βόλτα στους αμμόλοφους της Σαχάρας με καμήλες για να απολαύσουμε τη μοναδικότητα, τη μεγαλοπρέπεια και την απεραντοσύνη της Σαχάρας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7Η Ημέρα: ΝΤΟΥΖ – ΜΑΤΜΑΤΑ – ΕΛ ΤΖΕΜ – ΣΟΥΣ – ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το βορρά  με επίσκεψη στα  Ματμάτα χωριό Βερβερίνικο, μέσα σε ένα σεληνιακό τοπίο, χτισμένο σε ένα λόφο με τις περίφημες κατοικίες των Τρογλοβιτών, όπου θα επισκεφθούμε και μια τυπική κατοικία τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το  Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας διασχίζοντας τους ατέλειωτους ελαιώνες, άφιξη στην Σους. Σύντομη στάση στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο φημισμένο Θέρετρο του Πορτ ελ Καντάουι με την χαρακτηριστική μαρίνα του και την πανέμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε παραδοσιακό εστιατόριο όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια Τυνησιακή βραδιά, με παραδοσιακή κουζίνα, παραδοσιακούς χορούς και χορό oriental (προαιρετική). Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο (Enfidha), για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                             685€

Τιμή σε μονόκλινο                                            785€

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Τύνιδα – Ηράκλειο με ειδικά ναυλωμένη πτήση.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Χαμμαμέτ στο ξενοδοχείο LAICO HAMMAMET 5* ή παρόμοιο σε standard δωμάτια.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Τοζέρ στο ξενοδοχείο HOTEL RAS EL AIN TOZEUR 4* ή παρόμοιο σε standard δωμάτια.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Ντουζ στο ξενοδοχείο MOURADI DOUZ 4* ή παρόμοιο σε standard δωμάτια.
 • (6) πρωϊνά και (6) επιλεγμένα γεύματα ή δείπνα
 • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός-αρχηγός.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Η εκδρομή στις ορεινές οάσεις (Νέφτα, Σεμπίκα, Ταμέρζα, Ουνγκισμέλ) με τζιπ 4Χ4(υποχρεωτικά στη διάρκεια της εκδρομής η ζώνη ασφαλείας).
 • Βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρας.
 • Ασφάλεια ταξιδιού.
 • Μία βαλίτσα 15 κιλά ανά άτομο.
 • Μία μικρή χειραποσκευή ή προσωπική τσάντα.

 

Δεν  περιλαμβάνονται

 • Προαιρετική Τυνησιακή Βραδιά με ένα επιπλέον δείπνο (25€ το άτομο) με παραδοσιακή τυνησιακή κουζίνα, παραδοσιακούς και oriental χορούς, για την τελευταία ημέρα του προγράμματος.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους(25€ το άτομο) και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 1€ το άτομο ανά διανυκτέρευση.
 • Φιλοδωρήματα 10€ το άτομο.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση :  Ηράκλειο – Τυνησία (Enfidha)        (πτήση νωρίς το πρωί)

Επιστροφή   :  Τυνησία (Enfidha)  – Ηράκλειο       (πτήση αργά το βράδυ)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Check in στα ξενοδοχεία: μετά τις 14.00
 • Check out στα ξενοδοχεία: στις 12.00

Απαραίτητο Διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την επιστροφή.