04 – 16 Νοεμβρίου ΄19

ΒΙΕΤΝΑΜ – ΚΑΜΠΟΤΖΗ

Xo Τσι Μινχ-Δέλτα ποταμού Μεκόνγκ – Σιέμ Ριπ – Χόι Αν –

Ανόι – Κόλπο Χα Λόνγκ

04 – 16 Νοεμβρίου ΄19

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

1η ημέρα, Δευτέρα 4 Νοε : Ηράκλειο – Χο Τσι Μινχ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με προορισμό το Χο Τσι Μιν, με ενδιάμεσο σταθμό.

 

2η ημέρα, Τρίτη 5 Νοε : Χο Τσι Μινχ – Σαϊγκόν (D)

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Χο Τσι Μινχ και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και μια μικρή ανάπαυλα . Έπειτα θα ξεκινήσουμε  την ξενάγησή μας στη Σαϊγκόν όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό Μουσείο Remnants , στη συνέχεια την μικρή «Νοτρ Νταμ» και το κεντρικό ταχυδρομείο, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη Γαλλική επιρροή στην πόλη, από την περίοδο της αποικιοκρατίας Έπειτα θα απολαύσουμε 110 λεπτά θεραπείας  σε σπα κάτι που θα μας αναζωογονήσει και θα μας ξεκουράσει και θα μας γεμίσει ενέργεια.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα, Τετάρτη 6 Νοε: Δέλτα Μεκόνγκ (Β,D)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας για το Ben Tre τη μητρόπολη της επαρχίας Ben Tre που βρίσκεται περίπου 75 χλμ από τη Σαϊγκόν , στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ όπου έχει πολλές εκτάσεις όπου καλλιεργούν ορχιδέες και ρύζι .Με την άφιξη μας εκεί θα κάνουμε μια κρουαζιέρα ανάμεσα στα ποτάμια και τα κανάλια. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ζωή  των ανθρώπων που κατοικούν στο Δέλτα του ποταμού. Λόγω της έκτασης του νερού όλες οι δραστηριότητες των κατοίκων γίνονται μέσα από τα κανάλια όπως την κατασκευή τούβλων με τον παραδοσιακό τρόπο ,την επεξεργασία καρύδας και θα επισκεφτούμε ένα οικογενειακό εργαστήριο κατασκευής στρωμάτων ύπνου. Εκεί θα δούμε την πλωτή αγορά. Επίσης θα επισκεφθούμε κήπους με φρούτα και τοπικά σπίτια. Το απόγευμα επιστροφή στο Χο Τσι Μινχ .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα, Πέμπτη 7 Νοε : Σαϊγκόν – Τούνελ Κου Τσι – Σιεμ  Ριπ  (Β,D)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για  τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι όπου θα παρακολουθήσουμε ένα βίντεο παρουσίαση για το πώς κατασκευάστηκαν πριν μπούμε σε αυτά . Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αποτελούσαν κρησφύγετο των Βιετκόνγκ. Η περιοχή ονομαζόταν «Σιδηρούν Τρίγωνο» και ήταν η βάση του βιετναμέζικου στρατού ενάντια στους Αμερικανούς. Στα τούνελ υπήρχαν νοσοκομεία, καταλύματα, σχολεία και άλλες χρήσιμες εγκαταστάσεις. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη χώρα. Έπειτα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και για την πτήση μας για το Siem Reap όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Θα ακολουθήσει δείπνο με το σόου Apsara σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση .

 

5η ημέρα, Παρασκευή 8 Νοε: Ναοί Angkor Thom – Σιεμ Ριπ (B, D)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τους Ναούς Angkor Thom με κύριο αξιοθέατο την Bayon με τα εκατοντάδες χαμογελαστά πρόσωπα και τις ιστορίες της αυτοκρατορίας των Χμερ σκαλισμένες στους τοίχους της .Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο χωριό Chreav που βρίσκεται 7 χλμ από το κέντρο της Siem Reap . προς το τέλος της ημέρας θα δούμε ανθρώπους να ψωνίζουν για το βραδινό φαγητό τους στην τοπική αγορά , να δουλεύουν στα χωράφια απολαμβάνοντας την παρέα  των φίλων και των οικογενειών τους .  Θα απολαύσουμε μία βόλτα με κάρο διασχίζοντας το χωριό θα συναντήσουμε τους φιλικούς κατοίκους του και λίγο έξω από το χωριό σε έναν ορυζώνα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στην Σιέμ Ριπ  για το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο .Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα, Σάβατο 9 Νοε: Ναός Τα Προμ  –  Ναός  Angkor Wat (Β, D)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το Τα Προμ, αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό Ναό Angkoe Wat και θα απολαύσουμε την ξενάγησή μας  γύρω από αυτό το τεράστιο οικοδόμημα και θα μάθουμε για τη δόξα που έζησε το Βασίλειο του Angkor. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο , διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα, Κυριακή 10 Νοε: Λίμνη Τonle Sap –  Nτανάνγκ – Χόι Αν(Β, D)

Νωρίς το πρωί  θα αναχωρήσουμε για το σημείο  που τελειώνει το Σιάμ Ρεπ. μετά θα συνεχίσουμε με το πούλμαν μέχρι την μεγαλύτερη λίμνη της Καμπότζης με πόσιμο νερό, την λίμνη Tonle Sap. Θα επιβιβαστούμε σε βάρκα και θα περάσουμε το υπόλοιπο πρωινό σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της λίμνης, το Kompong Phluk. Θα δούμε την ζωή των ντόπιων που ζουν πάνω στο νερό. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Σιεμ Ριπ για την 2ωρη  πτήση μας προς την Ντανάνγκ. Μετά  την άφιξή μας στην Ντανάνγκ θα μεταφερθούμε στην αρχαία πόλη Χόι Αν όπου θα δειπνείσουμε σε τοπικό εστιατόριο .Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα, Δευτέρα 11 Νοε: Χόι Ανν (Β, D)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα θα συναντήσουμε τον ξεναγό μας για μια διαφωτιστική ξενάγηση στα αξιοθέατα και την ιστορία της πόλης .  Η  Χόι Αν, είχε το μεγαλύτερο λιμάνι της Νοτιοανατολικής Ασίας τον 1ο αιώνα, μεταξύ του 7ου και 10ου αιώνα το βασίλειο των Champa μέσω του λιμανιού αυτού, ήλεγχε το πολύ σημαντικό εμπόριο των μπαχαρικών. Η Χόι Αν είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της , το χειροποίητο μετάξι , τους επιδέξιους ράφτες της και τα γευστικά ζυμαρικά και θαλασσινά της  Η παλιά πόλη βρίσκεται στην λίστα της Unesco από το 1999. Θα περιηγηθούμε στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Chua Ong Pagoda , χτισμένη το 1653 προς τιμήν του Κινέζου στρατηγού Quan Cong , o Ναός Jinshang αφιερωμένος στην Θεά της Θάλασσας και προστάτιδα των ναυτικών και η  γιαπωνέζικη σκεπαστή γέφυρα που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Θα πάρουμε το καραβάκι κατά μήκος του ποταμού Του Μπον και θα πάρουμε το δείπνο μας σε ένα από τα εστιατόρια στις όχθες του ποταμού πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.

 

9η ημέρα, Τρίτη 12 Νοε: Χόι Ανν – Aνόι (Β,D)

Σήμερα θα περάσουμε τη μέρα μας ανακαλύπτοντας την ύπαιθρο του Βιετνάμ. Αρχικά θα επισκεφτούμε μια οικογένεια ντόπιων η οποία κατασκευάζει με παραδοσιακό τρόπο χαρτί από ρύζι . Στη συνέχεια μια άλλη οικογένεια που φτιάχνει σάλτσα ψαριού . Σε αυτό το χωριό θα εκπλαγούμε από τα χαρακτηριστικά σπίτια φτιαγμένα από καρύδα και θα θαυμάσουμε τον τρόπο που φτιάχνουν έπιπλα από καρύδα και μπαμπού. ‘Έπειτα θα εξερευνήσουμε τους Κοκοφοίνικες  του νερού μέσα σε ένα πλοιάριο  – καλάθι μια αξέχαστη εμπειρία. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Ανόι. Μετά την άφιξή μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση .

 

10η ημέρα,Τετάρτη 13 Νοε: Ανόι – Χάι Πονγκ –  Κόλπος Λα Χα    (Β,L,D)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για  την πόλη Χάι Πονγκ μια διαδρομή δυόμισι ωρών, για να επιβιβαστούμε στο  πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Sealife Legent  Cruise . Θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας ,με ένα γεύμα θαλασσινών πάνω στο πλοίο και έπειτα θα εξερευνήσουμε τις  σπηλιές  και θα θαυμάσουμε τους εκατοντάδες καταπράσινους βράχους από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης εκατομμυρίων ετών συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που ικανοποιεί πλήρως τις αισθήσεις. Το απόγευμα μπορούμε να απολαύσουμε κολύμπι ή να χαλαρώσουμε στον ήλιο στο κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου ή να δοκιμάσουμε  τις ικανότητες μας στο καγιάκ.   Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

 

11η ημέρα,          Πέμπτη 14 Νοε:  Χα Λονγκ –  Ανόι (B,D)

Το πρωί συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας γύρω από τον κόλπο για να  απολαύσουμε το μπάνιο μας ή για όσους θέλουν να κάνουν καγιάκ σε κάποιες από τις όμορφες ερημικές τοποθεσίες του. Γύρω στο μεσημέρι το πλοίο θα επιστρέψει στο κύριο λιμάνι όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για τη μεταφορά μας πίσω στο Ανόι. Θα φτάσουμε περίπου στις 15:00 όπου θα επιβιβαστούμε  σε αμαξίδια – ποδήλατα και θα κάνουμε τη βόλτα μας γύρω από την παλιά πόλη για να νιώσουμε την ψυχή και τους ήχους του Ανόι. Θα τελειώσουμε τη μέρα μας με ένα κουκλοθέατρο νερού. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο , διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα, Παρασκευή 15 Νοε: Χα Λονγκ – Ανόι (B) – αναχώρηση

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ (1890-1969), ο τόπος ανάπαυσης του προέδρου Χο Τσι Μιννχ ο οποίος οδήγησε το Βιετνάμ στην ανεξαρτησία του από τη Γαλλική αποικιοκρατία. Περιδιαβαίνοντας τους υπέροχους κήπους που το πλαισιώνουν θα κατευθυνθούμε προς τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα και το Ναό της Λογοτεχνίας ( Ναός αφιερωμένος στον Κομφούκιο), που χτίστηκε τον 11ο αιώνα και αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ καθώς και το Προεδρικό παλάτι. Μία τελευταία βόλτα στην αγορά Ντονγκ  Ξουάν για να πάρουμε μια γεύση της καθημερινότητας των ντόπιων.  Αργά το μεσημέρι θα γευματίσουμε και έπειτα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας μέσω σταθμού.

Άφιξη στην Αθήνα και αναχώρηση για Ηράκλειο

Β: πρωινό,          L: γεύμα,             D: δείπνο

 

Ξενοδοχεία

2 νύχτες στο Χο Τσι Μινχ στο Rex hotel  https://www.rexhotelsaigon.com

3 νύχτες στο Σιεμ Ριπ στο Borei Angkor resort https://www.boreiangkor.com

2 νύχτες στο Χόι Αν στο Royal Hoi An hotel  https://hotelroyalhoian.vn

2 νύχτες στο Ανόι στο Apricot hotel https://apricothotels.com

1 νύχτα στον κόλπο Χα Λονγκ στο κρουαζιερόπλοιο Sealife Legend cruise https://www.sealifegroup.com/page-itinerary/?cruise=sealife-legent-cruises

 

 

Πτήσεις από Ηράκλειο :  
Hράκλειο – Αθήνα Olympic 04 ΝΟΕΜ OA 303 08.25 / 09.15
Aθήνα-Ντόχα Qatar 04 ΝΟΕΜ QR 212 12.10 / 17.50
Ντόχα-Σαϊγκόν Qatar 04  ΝΟΕΜ QR 972 20.00 /#07.15
Xo Τσι Μιν-Σιάμ Ριπ Vietnam 07  ΝΟΕΜ VN 813 16.20 /17.30
Σιάμ Ριπ-Ντανάνγκ Cambodia 10  ΝΟΕΜ K6 840 15.45 /17.35
Ντανάνγκ Ανόι Vietnam 12 ΝΟΕΜ VN 184 17.00 / 18.20
Ανόι – Ντόχα Qatar 15 ΝΟΕΜ QR 977 18.30 / 23.05
Ντόχα-Αθήνα Qatar 16 ΝΟΕΜ QR 211 01.30 / 05.55
Αθήνα – Ηράκλειο Olympic 16 ΝΟΕΜ OA 304 10.00 / 10.50

         

        

Πτήσεις από Χανιά :  
Χανιά – Αθήνα Olympic 04 ΝΟΕΜ OA 333 09.25 /10.15
Aθήνα-Ντόχα Qatar 04 ΝΟΕΜ QR 212 12.10 / 17.50
Ντόχα-Σαϊγκόν Qatar 04  ΝΟΕΜ QR 972 20.00 /#07.15
Xo Τσι Μιν-Σιάμ Ριπ Vietnam 07  ΝΟΕΜ VN 813 16.20 /17.30
Σιάμ Ριπ-Ντανάνγκ Cambodia 10  ΝΟΕΜ K6 840 15.45 /17.35
Ντανάνγκ Ανόι Vietnam 12 ΝΟΕΜ VN 184 17.00 / 18.20
Ανόι – Ντόχα Qatar 15 ΝΟΕΜ QR 977 18.30 / 23.05
Ντόχα-Αθήνα Qatar 16 ΝΟΕΜ QR 211 01.30 / 05.55
Αθήνα – Χανιά Olympic 16 ΝΟΕΜ OA 332 08.00 / 08.50

         

        

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα-Σαϊγκόν με ενδιάμεσο σταθμό & επιστροφή από Ανόι – Αθήνα συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίων
 • Εσωτερικές πτήσεις Χο Τσι Μιν- Σιάμ Ριπ/Σιάμ Ριπ- Ντανάνγκ / Χόι Αν-Χουέ
 • διανυκτερεύσεις με πρωινό & βραδινό σε επιλεγμένα τοπικά εστιατόρια
 • 2 νύχτες στο Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν) στο Rex hotel
 • 3 νύχτες στο Σιέμ Ριπ στο ξενοδοχείο Borei Angkor resort
 • 2 νύχτες στο Χόι Αν στο Hoi An hotel
 • 2 νύχτες στο Ανόι στο ξενοδοχείο Apricot 5
 • 1 νύχτα στο κρουαζιερόπλοιο Sealife Legent cruise
 • Όλες οι μεταφορές/ μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Έμπειρος αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός και μεταφραστής της ξενάγησης.
 • Γεύματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Όλες οι ξεναγήσεις
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους/ μουσεία

 

Δεν περιλαμβάνονται:

          

 • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο/Χανιά – Αθήνα – Ηράκλειο/Χανιά 180€
 • Προσωπικά έξοδα
 • Ποτά
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα βίζας 80$
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:

Για τις βίζες πρέπει να κρατάμε 2 φωτογραφίες διαβατηρίων και δολάρια

Cambodia visa – Visa Upon Arrival at the airport

Παραλαμβάνουμε την βίζα με την άφιξη μας στο αεροδρόμιο. Καταβάλουμε US$30 το άτομο και μία φωτογραφία

Vietnam Visa – Visa Upon Arrival at the airport

 Την προετοιμασία έκδοσης βίζας και το γράμμα έγκρισης το παίρνουμε με φροντίδα του Γραφείου μας πριν την αναχώρηση μας, απαραίτητο για την είσοδο μας στο Βιετνάμ

Παραλαμβάνουμε την βίζα με την άφιξη μας στο αεροδρόμιο. Καταβάλουμε US$50 το άτομο και μία φωτογραφία

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά την επιστροφή μας Δηλ. για το συγκεκριμένο ταξίδι το διαβατήριο πρέπει να έχει λήξη τουλάχιστον μέχρι 30/6/17