ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ!

03-07/01/2025

5 Ημέρες / 4 Διανυκτερεύσεις

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ!

 

1η Μέρα 03/01/25: Ρίγα
Άφιξη στη Ρίγα ,η οποία είναι η πρωτεύουσα της Λετονίας. Πιο συγκεκριμένα υπήρξε η τρίτη βιομηχανική πόλη της Ρωσίας μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη που θα γνωρίσουμε σήμερα. Η Παλιά Πόλη ‘Vecriga‘ είναι το ιστορικό κέντρο της Ρίγα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Daugava, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Όταν θα διασχίσουμε τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό ‘Rīgas Doms’, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου του 13ου αιώνα, και την Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, το παλαιότερο πέτρινο θρησκευτικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η Μέρα 04/01/25 : Ρίγα-Βίλνιους
Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας αναχωρώντας το πρωί για το κοσμοπολίτικο Βίλνιους. Η Παλιά Πόλη είναι το ιστορικό κέντρο της Βίλνιους, από τα μεγαλύτερα σε έκταση (360 εκτάρια) στην Ανατολική Ευρώπη. Πρέπει να αναφερθεί πως σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης είναι συγκεντρωμένα εδώ. Τα κτίρια της είναι χτισμένα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, γι’ αυτό και όταν την επισκεφθείτε θα θαυμάσετε κτίσματα όλων των ευρωπαϊκών αρχιτεκτονικών ρευμάτων. Βέβαια λόγω , της ιδιαιτερότητας της, η Παλιά Πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς της UNESCO. Σαν τις περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνιους αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο, ενώ η κύρια αρτηρία της είναι η οδός Pilies, που συνδέει το παλάτι του κυβερνήτη και το δημαρχείο. Μάλιστα η Παλιά Πόλη μοιάζει σαν μια μάζα μικρών δρόμων. Στο κέντρο της βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός με το καμπαναριό του, στους μικρούς, παλιούς δρόμους θα δείτε αμέτρητα κομμάτια που ανήκουν στην ιστορία της πόλης, όπως την εκκλησία της Αγίας Άννας, το κτίριο του Πανεπιστημίου, την εκκλησία των Πέτρου και Παύλου. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η Μέρα 05/01/25: Βίλνιους-Σίγκουλντα-Ταλίν
Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας και στην πορεία μας για το Ταλίν θα πραγματοποιήσουμε την πιο ευχάριστη στάση μας , καθώς θα επισκεφτούμε μία από την πιο γραφικές πόλεις του ταξιδιού μας , ο λόγος στη Σίγκουλντα . Η πόλη τοποθετείται γεωγραφικά στην καρδιά της κοιλάδας του ποταμού Γκάουγια , ο οποίος την προσδίδει μία ακαταμάχητη φυσική ομορφιά! Μάλιστα συχνά αποκαλείται Ελβετία της Λετονίας, χάρη στις ομοιότητες που παρουσιάζει το τοπίο με τα τοπία της Ελβετίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Ταλίν , όπου θα πραγματοποιήσουμε έναν βραδινό περίπατο στην πόλη . Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η Μέρα 06/01/25:Ταλίν-Ρίγα
Πρωινό και περιήγηση για να γνωρίσουμε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Ταλίν.Λόγω της στρατηγικής του θέσης το Ταλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα περπατήσουμε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “μουσείο” μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από τον Μέγα Πέτρο. Στα καταστήματα, θα βρούμε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Ρίγα και διανυκτέρευση .

5Η Μέρα 07/01/25:Πτήση επιστροφής
Πρωινό και πτήση επιστροφής στην πατρίδα μας.

ΤΙΜΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ 975€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 230€
ΣΤΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΧΡΙ 12,99 EΤΩΝ – 100 €

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΣΟΥΙΤΕΣ!!!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Απευθείας ναυλωμένη πτήση τσάρτερ
03/01/25 QS4405 , HΡΑΚΛΕΙΟ 08:15 – 10:50 ΠΡΑΓΑ /ΠΡΑΓΑ 14:15-17:00 ΡΙΓΑ
07/01/25 QS4423, ΡΙΓΑ 12:40-13:35 ΠΡΑΓΑ/ ΠΡΑΓΑ 17:00 – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 20:50
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ ΕΚΔΡΟΜΗ
Βαλίτσα 23 κιλά
Χειραποσκευή 8 κιλά
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4**** RIGA ISLANDE HOTEL ,L’ERMITAGE HOTEL TALLINN,LOOP HOTEL
Πρωινό καθημερινά
Περιλαμβάνονται όλες οι περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Μεταφορές καθημερινά όπως απαιτεί το πρόγραμμα ανά ημέρα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν οδηγός
Μεταφορά με λεωφορείο από τα Χανιά στο Ηράκλειο στο αεροδρόμιο και αντίστροφα
Φόροι αεροδρομίου
Επίναυλος καυσίμου
Φπα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς χώρους και όπου αλλού απαιτούνται
Δημοτικοί φόροι