03-07/01/2025
5 ΜΕΡΕΣ – 4 ΝΥΧΤΕΣ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

 

1Η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ-ΒΑΤΙΚΑΝΟ-ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ
Επιβίβαση στα λεωφορεια και αναχώρηση για το πιο μικρό σε έκταση κρατίδιο του κόσμου και λόγω των μουσειών του χώρο έλξης για εκατομμύρια επισκεπτες αν την υφήλιο!Ξενάγηση στα μοναδικά Μουσεία του Βατικανού εάν βέβαια έχει προηγηθεί κράτηση για να έχουμε εισιτήρια στην διάθεση μας καθώς και ξεναγό. Θα μείνουμε άναυδοι από τις ατελείωτες συλλογές έργων τέχνης όπως και γλυπτικής με highlight την επιβλητική  Καπέλα Σιξτίνα. Ο λόγος για το περίφημο παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, του οπίου η αρχιτεκτονική είναι με βάση τον πανάγιο Ναό της Παλαιάς Διαθήκης. Μάλιστα αποτελεί συνονθύλευμα αριστουργημάτων, νωπογραφιών, τοιχογραφιών, αρχιτεκτονικής του, ακόμα και οι οροφές του είναι σχεδιασμένες από τις κορυφαίες προσωπικότητες της της Αναγέννησης. Τέλος θα ξεναγηθούμε στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου ο λόγος για την πλατεία του Αγίου Πέτρου, αποθανατίζοντας στην φωτογραφική μας μηχανή και τον ομώνυμο επιβλητικό ναό δηλαδή την Βασιλική του Αγίου Πέτρου μόνο άμα μας το επιτρέψουν. Στο εσωτερικό της Βασιλική του Αγίου Πέτρου τοποθετούνται αμέτρητα αγάλματα με το πιο γνωστό να είναι η Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Αναχώρηση για το Κολοσσαίο και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2Η ΜΕΡΑ:ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 275 ΧΛΜ
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Τοσκάνης εν ονόματι Φλωρεντία! Θα δούμε το περίτεχνο μουσείο του πρωτοπόρου Γαλιλαίου, το γιγαντιαίο Παλάτσο Πίτι, την θηριώδης εκκλησία του Τίμιου Σταυρού και την ιστορική Πινακοθήκη Ουφίτσι! Πρέπει να αναφερθεί ότι η Πινακοθήκη Ουφίτζι είναι το πρώτο μουσείο όπου ιδρύθηκε παγκοσμίως, η οποία στεγάζει πληθώρα έργων ζωγραφικής Μεδίκων αριστοκρατών. Χρόνος ελεύθερος για και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας .

3Η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιπατητική μας περιήγηση στο κέντρο της Ρώμης! Θα αρχίσουμε με το φημισμένο Κολοσσαίο το οποίο και αποτέλεσε χαρακτηριστικό μνημείο της Ρωμαϊκής. Εκτός από το Κολοσσαίο θα αντικρίσουμε και την Αψίδα του Κωνσταντίνου που είναι εκεί για να μας θυμίζει την Νίκη του Μέγα Κωνσταντίνου επί του Αυτοκράτορα Μαξέντιου. Έπειτα περνώντας μέσα από τις Ρωμαϊκές αγορές θα οδεύσουμε προς τον επιβλητικό λόφο του Καπιτωλίου, στο οποίο στεγάζεται το δημαρχείο της πόλης! Στην κατάβαση μας θα περπατήσουμε πάνω στα σκαλοπάτια του Μιχαήλ Άγγελου για να καταλήξουμε στη  Piazza Venezia με το εντυπωσιακό Παλάτσο Βιτορριάνο, που είναι βέβαια το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την μαγευτική πλατεία Φοντάνα ντι Τρέβι με το μοναδικό σιντριβάνι της και το φημισμένο  Βια ντελ Κόρσο, ένα τοπίο πραγματικά βγαλμένο από έναν φανταστικό όνειρο! Έπειτα θα κάνουμε μια στάση στο Πάνθεον ένα ναό που χρονολογείται πάνω από 2000 ετών, κτισμένο όπως αναφέρει και το όνομα του για όλους τους θεούς. Τέλος θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πολύβουη Πιάτσα Ναβόνα, μια πλατεία σε μορφή οβάλ με πληθώρα καταστημάτων εστίασης. Στον δρόμο μας προς το λεωφορείο θα φωτογραφήσουμε το πολυτραγουδισμένο ποτάμι Τίβερη, επιπροσθέτως θα εντυπωσιαστούμε από τον Άρειο πάγο και από το φαντασμαγορικό κάστρο των Αγγέλων, ένα μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Ανδριανού! Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Πρωινό και ελεύθερη μέρα για ψώνια και αμέτρητους περιπάτους στο ιστορικό κέντρο !

5Η ΜΕΡΑ:ΡΩΜΗ-ΝΑΠΟΛΗ-(ΠΟΜΠΗΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) 226 ΧΛΜ
Πρόγευμα και αναχώρηση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Άφιξη στην πόλη και πρώτη γνωριμία. Στην πρώτη βόλτα μας στα στενά του ιστορικού της κέντρου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO θα δούμε τα γραφικά δρομάκια, τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, τα μικρομάγαζα, τις παραδοσιακές πιτσαρίες και τις υπόγειες στοές που θα μας συνεπάρουν. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό κέντρο της Νάπολης, ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, θα δούμε τα γραφικά σοκάκια, τις μεγαλόπρεπες εκκλησίες, τα μαγαζάκια και τις πιτσαρίες. Στον ελεύθερο σας χρόνο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κλασική πίτσα Margherita στον τόπο της. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θα θαυμάσουμε μια “ζωντανή” αρχαία πόλη. Τέλος θα θαυμάσουμε τον Βεζούβιο και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Νάπολης για την πτήση μας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Το άτομο στο δίκλινο Το άτομο στο δίκλινο Επιβάρυνση
Σε μονόκλινο
Δωμάτιο
ΗΟΤΕL PAPILLO 4**** 940€ ΒΒ ΤΡΙΚΛΙΝΟ : ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ -100€
ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ -100€ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΙΔΙ 2-14,99 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ – 100€
 

160€

HOTEL LEONARDO ROME TERMINI 4**** 1090€ ΒΒ
HOTEL EXE INTERNATIONAL PALACE 4**** 1090€ ΒΒ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
⦁ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
⦁ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΟΤ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ
⦁ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 200€
⦁ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
⦁ Αεροπορικά εισιτήρια
⦁ 03/01/2025 QS4445 HER 07:40 -FCO 09:15
⦁ 07/01/2025 QS4444 NAP 23:50- 03:10 HER
⦁ Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων
⦁ Βαλίτσα 23 κιλών
⦁ χειραποσκευή 8 κιλά
⦁ Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας
⦁ Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπου χρειάζεται με έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό – συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
⦁ Ασφάλεια αστικής ευθύνης
⦁ Μεταφορές καθημερινά όπως απαιτεί το πρόγραμμα ανά ημέρα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
⦁ Επίναυλος καυσίμου
⦁ ΦΠΑ
⦁ Λεωφορείο από Χανιά και Ρέθυμνο για το αεροδρόμιο Ηρακλείου και αντίστροφα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
⦁ Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς χώρους και όπου αλλού απαιτούνται ή τυχόν προκύψουν
⦁ Δημοτικοί φόροι ΚΑΙ checkpoint
⦁ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 55€ Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 18 ΕΤΩΝ
⦁ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ 45€ Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 18 ΕΤΩΝ