ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ- ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΔΕΛΦΟΥΣ

22-27/12/2024
6 ημέρες

1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της Ρούμελης, την Ευρυτανία (πρωτεύουσα το Καρπενήσι). Στάση έξω από την Λαμία για καφέ , επίσκεψη στην γέφυρα Γοργοποτάμου , σχετική παραμονή. Αργά το μεσημέρι άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , κι ελεύθερος χρόνος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη . Εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα παραδοσιακά χωριά. ΚΟΡΙΣΚΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού αργότερα στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χιονοδρομικό κέντρο σχετική παραμονή επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι εορταστικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Καρπενήσι. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Για να επισκεφτούμε το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχωβα. Στάση για προαιρετικό φαγητό , απολαμβάνοντας την Αράχωβα , χρόνος ελεύθερος για τις αγορές των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 475€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ 12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ
-70 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + 100€

Περιλαμβάνονται:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο σε εσωτερικές ΑΒ4 καμπίνες με Μινωικές Γραμμές.
3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο Boutique με πρωινό , πάνω στην πλατεία στο Καρπενήσι.
2 εορταστικά γεύματα.
Εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Συνοδός του γραφείου μας
Μόνιμο πούλμαν στη διάθεση των εκδρομέων.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής τον πληρώνεται στο ξενοδοχείο σας.
Ότι είναι προτεινόμενο ή προαιρετικό.
Είσοδοι σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς χώρους.

Μερικές Πληροφορίες για το Καρπενήσι.
Το Καρπενήσι πρωτοχτίστηκε τα Βυζαντινά χρόνια. Βρίσκεται στους πρόποδες του Βελουχιού. Η πόλη έζησε πολλές καταστροφές από τους Τούρκους, Αρβανίτες, Αλβανούς. Εκεί τον 18ο αιώνα λειτούργησε η περίφημη σχολή Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού, απ’ την οποία βγήκαν πολλοί και ικανοί δάσκαλοι του γένους, όπως ο Αναστάσιος Γόρδιος, Γρηγόρης Μάνεσης και άλλοι. Είναι πόλη με μεγάλη τουριστική κίνηση περισσότερο το χειμώνα, λόγω του χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει.