Αναχώρηση : 21 Μαρτίου ~ 5 μέρες ( AEGEAN )

ημέρα:Ηράκλειο–Άγκυρα

Αναχώρηση από Ηράκλειο με απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα. Συνάντηση με τους Ελληνόφωνους ξεναγούς, επιβίβαση στα λεωφορεία και ξεκινάμε για την πανοραμική περιήγηση στην πόλη της Άγκυρας, όπου θα δούμε τα επιβλητικά κτίρια φωτισμένα, όπως το Προεδρικό μέγαρο κ,α, Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, θα πάρουμε τα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

2η ημέρα:Άγκυρα – Καρβάλη – Κοιλάδα Περιστρέμματος–Προκόπι

Μετά το πρωϊνό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της Αγκύρας.  Θα αρχίσουμε από την ακρόπολη της πρωτεύουσας και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ανατολικών Πολιτισμών. Θα δούμε ευρήματα αρχίζοντας από την παλαιολιθική εποχή, από τους πολιτισμούς των Ασσύριων, Χετταίων, Φρυγίας, Ουραρτού κ.ά. Τελειώνοντας θα δούμε και το κάστρο της πόλης. Με τα λεωφορεία θα μεταβούμε στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Τελειώνοντας την επίσκεψη των χώρων του Μαυσωλείου θα ξεκινήσουμε για την Καππαδοκία. Στο δρόμο  θα δούμε από το λεωφορείο και το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Μια στάση στην αλμυρή λίμνη της Τάττας. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι η κοιλάδα του Περιστρέμματος. (Παλαιότατος μοναστικός οικισμός, σκαμμένες σπηλιές).  Επόμενη στάση θα είναι το χωριό της Καρβάλης με την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας θα πάρουμε τα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

Προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία.

 

3η ημέρα:Κόραμα –Ουτσχισάρ–Προκόπι

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την σημερινή μας ξενάγηση. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Μουσείο του Κοράματος. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μ. Βασιλείου, του Αγίου Ονουφρίου, την εκκλησία του Μήλου, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Στεφάνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Μετά θα περάσουμε από το χωριό Ουτσχισάρ με τους Περιστερώνες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πασαμπάγκ και Ντέρβεντ όπου θα συναντήσουμε τις περίφημες «νεραϊδένιες καμινάδες» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Θα δούμε τη καμήλα, τα μανιτάρια,τις φώκιες κ.ά. Επόμενη επίσκεψη θα είναι η ακρόπολη του Προκοπίου. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Εσσάτ Πασά όπου έζησε αιχμάλωτος ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική εκδρομή στη Τουρκική βραδιά με χορό κοιλιάς και ποτό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σίνασσος – Μαλακοπή

Πρωϊνό και σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πχ ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυωρόφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επίσης θα δούμε τη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην οποία χοροστατεί ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο γυρισμό θα περάσουμε από τη Σινασσό. Είναι μια πόλη με εμφανή τα σημάδια της Ελληνικότητας και της Ορθοδοξίας. Μιλούσαν τα ομορφότερα και πλουσιότερα Ελληνικά, για το λόγο αυτό ονομάστηκε και «Αθήνα της Ανατολής». Στο κέντρο και στην αγορά της πόλης βρίσκεται ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Μητροπόλεως. Προαιρετική έξοδος για όσους θέλουν, στο χορό των Δερβίσηδων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα:Καισάρεια–Ηράκλειο

Μετά το πρωϊνό μας θα αναχωρήσουμε μαζί με τις βαλίτσες μας για την Καισάρεια. Πρώτη μας επίσκεψη στο χωριό Τάλας και να δούμε και την εκκλησία Της Κοίμησης Της Θεοτόκου. Του 19ου αιώνα. Ακολούθως θα πάμε στη Καισάρεια με την ακρόπολη της, που ήταν η πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και θρησκευτικό και οικονομικό κέντρο του Καππαδοκικού Ελληνισμού. Ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός, την αποκαλεί «περήφανη» πόλη. Το 370 ο επίσκοπος της, Μέγας Βασίλειος ίδρυσε έξω από την πόλη τη «Βασιλειάδα». Στη Χριστιανική εκείνη πολιτεία υπήρχε ορφανοτροφείο, πτωχοκομείο, γηροκομείο, λεπροκομείο, ξενώνες και επαγγελματικές σχολές. Το 1856 οι Τουρκόφωνοι Έλληνες Χριστιανοί της Καισάρειας εκκλησιάζονταν στους ναούς του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Βασιλείου. Πλήθος από Σελτζουκικά Μνημεία για όσους ενδιαφέρονται.   Ελεύθερος χρόνος για τελευταίες αγορές.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

21/3 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΓΚΥΡΑ 15.00 – 18.00

25/3 ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 18.00 – 19.00

Τιμή κατ’ άτομο:

Τύπος δωματίου DINLER MUSTAFA HOTEL CROWNPLAZA
Δίκλινο 860 € 880 € 910 €
Τρίκλινο 850 € 870 €  –
Μονόκλινο 960 € 990 € 1.040 €

 

ΚΟΣΤΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ

 • Χορός της κοιλιάς με απεριόριστη κατανάλωση ποτών: 50€
 • Χορός των Δερβίσηδων: 30€
 • Αερόστατο: 200€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικό εισιτήριο με Aegean Ηράκλειο – Άγκυρα & Καισάρεια  – Ηράκλειο
 • Προσωπικό αντικείμενο, 8κιλη χειραποσκευή & παραδοτέα βαλίτσα 23 κιλών
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Άγκυρα στο ξενοδοχείο Radisson Blu
 • Τρείς (3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο επιλογής σας
 • Στα ξενοδοχεία πρωινό και δείπνο (ημιδιατροφή)
 • Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν και ελληνόφωνες ξεναγήσεις
 • Οι είσοδοι στους χώρους επίσκεψης σύμφωνα με  το πρόγραμμα
 • Οι δημοτικοί φόροι των  ξενοδοχείων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Φόρους αεροδρομίων 90€
 • Φιλοδωρήματα
 • Προαιρετικές εκδρομές (Χορό της κοιλιάς, χορός των Δερβίσηδων και αερόστατο)
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.