Παρίσι – Νορμανδία 6ημ.

Καέν, Σαιν Μαλό,Μον Σαιν Μισέλ, Ντοβίλ, Τρουβίλ, Ονφλέρ, Παρίσι

Αναχωρήση  :   31 Μαρτίου ~ 6 μέρες

1η μέρα, Κυριακή 31 Μαρτίου΄24: ΗΡΑΚΛΕΙΟ  – ΠΑΡΙΣΙ –  ΚΑΕΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολίτικο Παρίσι. Μετά από ολιγόωρη πτήση, άφιξη στην πόλη του φωτός. Αναχώρηση για την Καέν, πρωτεύουσα του διαμερίσματος Καλβαντός (Calvados) της Νορμανδίας. Με  την άφιξη  αρχίζει η περιήγηση μας στην  μεγαλύτερη πόλη της κάτω Νορμανδίας, με εντυπωσιακό πολιτισμικό παρελθόν, που αποτέλεσε σημείο-κλειδί στη Μάχη της Νορμανδίας, Μεταφορά   και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα, Δευτέρα 1 Απριλίου ’24:  KAEN  –  ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ – ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρώτος μας  σταθμός η κάστρο-πολιτεία του Σαιν Μαλό στις ακτές της Μάγχης, που αποτέλεσε καταφύγιο κουρσάρων και πειρατών τον 16ο αι. Μια πόλη-οχυρό, που αναστηλώθηκε εντυπωσιακά μετά τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παραδομένοι στην αύρα του Ατλαντικού, θα περπατήσουμε εντός  των τειχών μεσαιωνική πόλη με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου και τον Πύργο στον οποίο στεγάζεται το μουσείο της πόλης. Αμέσως  μετά  αναχωρούμε για το μεσαιωνικό αριστούργημα, του Μον Σαιν Μισέλ, ένα βραχώδες νησάκι στη μέση μιας απέραντης έκτασης από κίτρινη άμμο, η οποία με την πλημμυρίδα καλύπτεται από θάλασσα. Στην κορυφή του δεσπόζει το Αβαείο του Αγίου Μιχαήλ, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το λιλιπούτειο χωριουδάκι στους πρόποδες του λόφου με τα πέτρινα σπιτάκια με τα λουλούδια, τα λιθόστρωτα δρομάκια του και τα γραφικά πανδοχεία του δίνουν την εντύπωση ότι μόλις άνοιξες ένα παράθυρο στον Μεσαίωνα. Γεύμα εξ ιδίων  στο φημισμένο LaMerePoulard στην καστροπολιτεία του Μον Σαν Μισέλ. Αμέσως  μετά ακολουθεί  επίσκεψη στο αμερικάνικο νεκροταφείο στην περιοχή της  Ομάχα που  τιμά  τα αμερικανικά στρατεύματα , τα  οποία  πέθαναν κατά  την διάρκεια της  εισβολής στην Ευρώπη το 1944. Επιστροφή  στην  Καέν.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Τρίτη 2 Απριλίου ’24: ΚΑΕΝ –  ΝΤΟΒΙΛ – ΤΡΟΒΙΛ – ΟΝΦΛΕΡ  –   ΠΑΡΙΣΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρώτος μας σταθμός το δίδυμο κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο θέρετρο Ντοβίλ-Τρουβίλ, λίκνο της Μπελ Επόκ και του στιλ Αρ Νουβό. Θαυμάστε κατά μήκος της διάσημης παραλιακής τα πολυτελή κτήρια-σπίτια και ξενοδοχεία, τα αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια, τα εμπορικά μαγαζιά πολυτελείας ή δοκιμάστε την τύχη σας στο Καζίνο. Αναχώρηση για τη γραφική Ονφλέρ, μια τόση δα πολιτεία σαν μινιατούρα του 17ου αιώνα, μέσα στα λουλούδια, όπως λέει και το όνομά της. Εδώ, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην εποχή που οι πρώιμοι ιμπρεσιονιστές ζωγράφοι απαθανάτιζαν το κεντρικό λιμανάκι και την αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη. Αναχώρηση για την πόλη του φωτός  το Παρίσι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.Διανυκτέρευση.

4η μέρα, Τετάρτη 3 Απριλίου ’24:  ΠΑΡΙΣΙ  (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό.Ακολουθώντας τη χρονολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη του Παρισιού θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση, όπου θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την μεγαλύτερη αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το μικρό και το μεγάλο παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο που διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, τα πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, την νέα γέφυρα ΠοντΝεφ, το Δημαρχείο της πόλεως, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης , το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, την Σχολή Καλών Τεχνών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που σήμερα έχει μετατραπεί στο μουσείο Ορσέ και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας. H δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε προαιρετική Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα περίφημα μπατώμους και βραδινή βόλτα στη μαγευτική Μονμάρτη, στην Πλατεία των καλλιτεχνών  Διανυκτέρευση.

5η μέρα, Πέμπτη 4 Απριλίου ’24: ΠΑΡΙΣΙ – ΛΟΥΒΡΟ (ξενάγηση)  – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΣΤΙΛΗΣ – ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΑΡΑΙ – ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΛΑΤΙΝΩΝ (QUARTIER LATIN)

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου, όπου στην ξενάγηση μας θα δούμε την Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης, όπως επίσης την ελληνική, την ρωμαϊκή, και ένα μέρος της αιγυπτιακής πτέρυγας. Επίσης θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς πίνακες του “David” και του “De laCroix”. Συνεχίζουμε για το σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης, την Πλατεία της Βαστίλης. Σύμβολο της αυθαιρεσίας και της καταπίεσης, κατελήφθη από τον επαναστατημένο λαό του Παρισιού στις 14 Ιουλίου 1789. Ο διοικητής της, Λονέ, είχε διατάξει να πυροβολήσουν κατά του πλήθους που την πολιορκούσε. Η ημερομηνία της πτώσης της Βαστίλης, που σήμαινε για τη Γαλλία το τέλος της βασιλικής αυθαιρεσίας, καθιερώθηκε από το 1880 ως εθνική γιορτή της Γαλλίας. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στην πανέμορφη συνοικία Μαραί που περικλείει την πλατεία Βοζ με το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ και θα καταλήξουμε στην συνοικία των Λατίνων. Δαιδαλώδη δρομάκια, αμέτρητα μπιστρό και καφετέριες συνθέτουν ένα μοναδικό μποέμ σύνολο. Η γειτονιά αυτή φιλοξένησε τους μεγαλύτερους διανοούμενους της εποχής οι οποίοι απολάμβαναν τον καφέ τους στα διάσημα μαγαζιά της περιοχής. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για αγορές και βόλτα στην πανέμορφη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα, Παρασκευή 6 Απριλίου ’24:   ΠΑΡΙΣΙ  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη ως  την ώρα  που θα  μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στο Ηράκλειο.

 • Για την ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή.Το κόστος εισόδου είναι 45€ για ενήλικες και 20€ για παιδιά
 • (δικαίωμα κράτησης). Στις τιμές περιλαμβάνεται σύστημα ενοικίασης ακουστικών. Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδό σας με επίσημο ξεναγό στο Μουσείο του Λούβρου.
Earlybooking        Κανονική τιμή
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:   810 €   860 €
Τιμή σε μονόκλινο:  995 € 1045 €
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων:   220 € 220 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια  Ηράκλειο -Παρίσι -Ηράκλειο με την TRANSAVIA.
 • Διαμονήσεξενοδοχεία 3*& 4* (HotelNovotelLaDefense 4*στοΠαρίσι, &ZenithHotelCaen 3* sup. στηνΚαένή παρόμοια)
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις   με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο  του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός για την ξενάγηση  στο Μουσείο του Λούβρου.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Ένα προσωπικό αντικείμενο &μια μικρή βαλίτσα μέχρι 10 κιλά. (διαστάσεων 55 Χ 45 Χ 30)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτιαθεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται
 • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων κατ’ άτομο τη  νύχτα (Παρίσι 2€, Καέν 1,40€)
 • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος  καυσίμων &checkpoints (220€)
Πτήσεις

Αναχώρηση :  ΤΟ 3503 Ηράκλειο – Παρίσι 13.45  – 16.30

Επιστροφή :  ΤΟ 3508 Παρίσι – Ηράκλειο 14.20 –  18.50

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 1. Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

Μικρός οδηγός τσέπης για το ταξίδι:

 • Πύργος του Άιφελ – ατομικές τιμές χωρίς γκρουπ για όποιον επιθυμεί να το επισκεφτεί στον ελεύθερο χρόνο.
  • Τιμή ενήλικα με ασανσέρ μέχρι το 2οεπίπεδο 18,10€ , νέοι από 12 έως 24 ετών 9€, παιδιά από 4 έως 11 ετών 4,50€. Παιδιά έως 4 ετών δωρεάν.
  • Τιμή ενήλικα με ασανσέρ μέχρι την κορυφή 28,30€ , νέοι από 12 έως 24 ετών 14,10€, παιδιά από 4 έως 11 ετών 7,10€. Παιδιά έως 4 ετών δωρεάν
 • Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα &ξενάγηση με χρόνο ελεύθερο στη Μονμάρτη  – ενδεικτική τιμή35 – 40€.

Μικρές χρήσιμες συμβουλές:

 • Ο καιρός στη Γαλλία έχει συχνές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και καλό είναι να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα και ζακέτα.
 • Στη Γαλλία το νόμισμα που χρειάζεστε είναι το Ευρώ.
 • Οι χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται ελεύθερα σε όλα τα καταστήματα