ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΡΓΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ –ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ –ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22/08/2023 – 27/08/2023

1η μέρα  : ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα : ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν έχοντας ως προορισμό την Λευκάδα. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση του νησιού. Θα συνεχίσουμε για τη Βασιλική και κατά μήκος των απόκρημνων ακτών με φόντο τις εναλλαγές των χρωμάτων θα καταλήξουμε , μέσω του Αγ. Νικήτα ,στη γραφική πόλη της Λευκάδας . Εν συνεχεία αναχωρούμε για τη Πρεβέζα, άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΡΓΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ – ΒΡΕΛΗ – ΝΗΣΑΚΙ ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την μαγευτική Πάργα, όπου μας περιμένει με τον ειδυλλιακό κόλπο της και τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της. Η Πάργα από τη δεκαετία του 1950 ήταν έδρα Ειρηνοδικείου, ταμείου οικονομικής εφορίας, Δασονομείου, Τελωνείου, Γραφείου Γεωπόνου με ημιγυμνάσιο και δημοτικά σχολεία. Υπήρξε μάλιστα περιώνυμη για τις πολλές της εκκλησίες. Η πόλη διατηρεί την οχύρωσή της ενώ στη δεξιά πλευρά της, υψώνεται το μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας με πολλά κτίρια μέσα σ΄ αυτό, που προφύλασσε την νοτιοδυτική πλευρά της πόλης. Παλαιότερα η Πάργα ήταν επίσης γνωστή από τα εκλεκτά κίτρα που παράγονταν στη γύρω περιοχή, τα λεγόμενα “εβραϊκά κίτρα”, που εξάγονταν στην Ευρώπη και Αμερική. Το νησί της Παναγίας στην Πάργα. Σήμερα η Πάργα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής σχετική παραμονή. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Ιωάννινα όπου  θα επισκεφθούμε το φημισμένο Μουσείο του Π. Βρέλη με τα κέρινα ομοιώματα ..Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης στην λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ (μήκος 800 μέτρα και πλάτος 500 μ). σχετική παραμονή.  Επιστροφή στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο μας. διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρόγευμα & αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα  Ζαγοροχώρια, τα οποία αποτελούνται από 46 οικισμούς. Μεγάλο μέρος της περιοχής αποτελεί τον Εθνικό Δρυμό ΒΙΚΟΥ – ΑΩΟΥ. Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τις εναλλαγές του γκρίζου των βράχων, του πράσινου της βλάστησης  και τους παραδοσιακούς οικισμούς αποτελούν ένα πολυσύνθετο σύνολο με πολλές ακόμη άγνωστες ομορφιές. Σχετική παραμονή και κατόπιν αναχώρηση για Ιωάννινα. Το απόγευμα επίσκεψη στη λίμνη. διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Πρόγευμα & στην συνέχεια αναχώρηση για το Μέτσοβο όπου θα επισκεφθούμε το πασίγνωστο Μουσείο Τοσίτσα. Μετά την  ξενάγηση στο πρόσφατα αναστηλωμένο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά  θα αναχωρήσουμε  για την  Καλαμπάκα. Η Καλαμπάκα είναι γνωστή σ’ όλη την Ελλάδα & τον κόσμο από τα περίφημα μοναστήρια που είναι κτισμένα στις κορυφές των βράχων των Μετεώρων & βρίσκονται ανατολικά και βόρειά της. Επίσκεψη  στα  Μετέωρα. Τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο ‘Αγιον Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Στη θέα των ιερών βράχων ο επισκέπτης μένει έκθαμβος από την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια αυτού του γιγαντιαίου πέτρινου συμπλέγματος. Αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό και  ξεκινάμε για τα Τρίκαλα, περιήγηση της πόλης, θα κάνουμε τη βόλτα μας και στην συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις αναχωρούμε για Πειραιά. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

7η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί.

Τιμή κατ’ άτομο στο δίκλινο:  375€

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με τουαλέτα και ντους  με  Μινωικές  Γραμμές.
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Πρέβεζα.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στα Ιωάννινα
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Καλαμπάκα.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
  • Πούλμαν για τις μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις και ξεναγήσεις σας, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια  Αστικής  ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σημείωση:

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για καλύτερη έκβαση της εκδρομής.