ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 6 ΗΜΕΡΕΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου και αναχώρηση για Πειραιά  με Μινωικές Γραμμές  Ηρακλειο-Πειραιά  σε οικονομική θέση  και Πειραιά-Ηράκλειο  σε τετράκλινες καμπίνες

2Η ΗΜΕΡΑ Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά  και αναχώρηση 07:00 π.μ. Η διαδρομή μας μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, ΙΟΝΙΑΣ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, με ενδιάμεσες στάσεις μας οδηγεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για το όμορφο νησί των Φαιάκων. ‘Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το ΑΧΙΛΛΕΙΟ, μία από τις γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΝΟΝΙ, στο Μοναστήρι της Παναγίας Βλαχέρνας και το ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ενώ λίγο αργότερα θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, Ακολουθεί γεύμα προαιρετικά και ξεκούραση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος για κολύμπι, διανυκτέρευση.

4ηΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για ΚΑΣΣΙΟΠΗ, το μεγαλύτερο χωριό στη βόρεια πλευρά του νησιού, 38 χλμ από την πόλη, με 1200 περίπου κατοίκους. Ξεχωρίζει για τις μοναδικές παραλίες του και το πλούσιο ιστορικό παρελθόν, στάση και συνεχίζουμε μέσω ΑΧΑΡΑΒΗΣ για τη ΡΟΔΑ ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, γνωστό για την αμμώδη παραλία του, τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους, τις παραδοσιακές ταβέρνες, τα εστιατόρια, παραμονή, κολύμπι και γεύμα προαιρετικά. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, για να απολαύσουμε τον καφέ μας στο υπέροχο τοπίο που προσφέρει ο μαγευτικός κολπίσκος. Το απόγευμα αναχώρηση για ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Άφιξη Ιωάννινα, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφτούμε τη πόλη των Ιωαννίνων. Περιήγηση της πόλης. Στη συνέχεια επίσκεψη στο νησάκι του Αλί Πασά. Το απόγευμα αναχώρηση για ΠΑΡΓΑ και περιήγηση της πόλης. Συνεχίζουμε για τον επόμενο σταθμό μας, τη ΠΡΕΒΕΖΑ. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το όμορφο νησί της Λευκάδας. Η γνωριμία με την πόλη ξεκινά με μια περαντζάδα στην προκυμαία, εκεί που διαφεντεύουν τα νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα και ακούγεται ο φλοίσβος στο λιμάνι. Στα δεξιά απλώνονται καφετέριες και παραδοσιακά ταβερνάκια που αξίζουν μια στάση ιδίως εάν αποζητάτε δροσιά τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια. Αφήστε τα βήματα σας να σας οδηγήσουν στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης εκεί που μοσχοβολούν τα γιασεμιά και ξυπνούν μνήμες ανεμελιάς. Επισκεφτείτε τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως το ναό του Αγίου Αθανασίου με τον πλούσιο διάκοσμο και την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου, δίπλα στον επιβλητικό Πύργο του Ρολογιού. Δείτε το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα και του Παντοκράτορα για να πάρετε μια γεύση από τη μακραίωνη ιστορία της πόλης αλλά και για να θαυμάσετε όλη την ηφαιστειακή παλέτα χρωμάτων του ηλιοβασιλέματος. Ακολουθήσει το κοσμοπολίτικο Νυδρί. Εδώ θα έχουμε χρόνο για μία ΜΙΝΙ κρουαζιέρα (προαιρετικά), γύρω από το πασίγνωστο νησάκι του Σκορπιού, τη Σπηλιά του Παπανικολή και το νησί του Βαλαωρίτη. Στην συνέχεια αναχώρηση για τον Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7Η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ

σε Δίκλινο Επιβάρυνση μονόκλινου
δωματίου
3ο άτομο εώς 12 ετών
385 € + 120€ 360 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.
  • Εισιτηρια Ηρακλειο-Πειραια σε οικονομικη θεση και Πειραια-Ηρακλειο  σε ΑΒ4  Τετρακλινες καμπινες  Μινωικες Γραμμες
  • 2 διαν/σεις σε ξενοδοχείo στη Κέρκυρα
  • 1 διαν/ση σε ξενοδοχείο στα Ιωάννινα
  • 1 διαν/ση σε ξενοδοχείο στη Πρέβεζα
  • Τέσσερα πρωινά και ένα δείπνο στα Ιωάννινα και ένα δείπνο στη Πρέβεζα.
  • Εισιτήρια F/B HΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ και αντίστροφα.
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΙΡΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ